; ;
Gemt

Arbejdstidsregistrering: Få Dansk Erhvervs guide til tidsregistrering og skabelon til tidsregistreringspolitik

Dansk Erhverv | Personale | 03. maj 2024

Den 1. juli træder reglerne om arbejdstidsregistrering i kraft. Her får du Dansk Erhvervs skabelon til en tidsregistreringspolitik, som du kan tilpasse din virksomheds behov. Samtidig har vi samlet en guide, hvor du kan blive klogere på kravene til tidsregistrering.

Fra den 1. juli 2024 har du som arbejdsgiver pligt til at indføre et objektivt, pålideligt og tilgængeligt tidsregistreringssystem, der gør det muligt at måle den daglige arbejdstid for hver enkelt medarbejder.

Guide til arbejdstidsregistrering
Dansk Erhverv har på den baggrund lavet en guide for arbejdstidsregistrering, hvor kan du læse mere om reglerne, og hvordan du kommer i gang med at opfylde de nye krav. Du finder guiden nederst på siden.

Skabelon til tidsregistreringspolitik
Som medlem kan du også hente Dansk Erhvervs skabelon til en tidsregistreringspolitik.

Politikken indeholder de vigtigste elementer, som din virksomhed skal tage stilling til i forhold til de kommende krav om registrering af medarbejdernes arbejdstid.

Politikken er en skabelon, som skal tilpasses netop de forhold, der gælder på din virksomhed.

Som medlem af Dansk Erhverv kan du kontakte os for rådgivning om tilpasning af politikken.

Tillæg til selvtilrettelæggere
Det er muligt at undtage visse medarbejdere (såkaldte ”selvtilrettelæggere”) fra reglerne i arbejdstidslovens regler om pause og natarbejde samt fra 48-timers reglen. Du kan læse om, hvilke krav der gælder for at være selvtilrettelægger, i guiden, som du finder nederst på siden. 

Ifølge arbejdstidsloven skal det fremgå af ansættelseskontrakten, hvis en medarbejder skal undtages fra de førnævnte regler. Af forarbejderne til loven fremgår, at det kan ske i forbindelse med ansættelsen, og hvis det sker under ansættelsen, kan det ske ved skriftlig aftale i form af et tillæg til ansættelseskontrakten.

Kontakt Dansk Erhverv, hvis du er i tvivl, om en medarbejder kan anses for at være selvtilrettelægger.

Fik du læst?