Naviger op
Log på

Udviklingen i ledigheden er en trist affære

Politiske nyheder 11-08-2017
Fra maj til juni steg bruttoledigheden med 400 fra 116.000 til 116.400 fuldtidspersoner. Tallene afspejler en stigende træghed på arbejdsmarkedet, hvor det er vanskeligere at få ledige i beskæftigelse, selvom der er flere ledige job at vælge imellem.
”Flere job at søge og færre om pladserne. Det burde alt andet lige få flere ledige hurtigere til tasterne, hurtigere til jobsamtale og hurtigere i job. Det sker bare ikke i tilstrækkeligt omfang til at det påvirker ledighedstallene. Selvom lidt flere blev afskediget i første halvår 2017, så afspejler ledighedsudviklingen derfor et slør i koblingen mellem antallet af potentielle jobåbninger og afgangen fra ledighed. På den baggrund må man sige, at udviklingen i ledigheden er en trist affære i en tid, hvor en hel del af de stillingsopslag, som virksomhederne slår op, ender med ikke at blive besat på grund af mangel på kvalificerede ansøgere,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Mangel på kvalificerede ansøgere presser virksomheder

Teknisk set er arbejdsmarkedet tæt på et kritisk niveau for ledigheden, hvor det er meget vanskeligt for virksomhederne at få flere ledige i job. Mange virksomheder oplever disse udfordringer helt tæt på. Hver femte af de virksomheder, der i foråret 2017 havde behov for nye medarbejdere rekrutterede forgæves. Det viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

”Øget incitament til at søge job, et styrket samarbejde på tværs af jobcentrene og øget adgang til arbejdskraft fra udlandet er tre af de kanaler, der kan være med til at løsne op for problemerne. Uden politisk opbakning til reformer, der kan styrke flowet ind på arbejdsmarkedet via disse tre kanaler, er der udsigt til, at flere og flere virksomheder må give fortabt i kampen om de tilbageværende ledige ressourcer på arbejdsmarkedet,” siger Peter Halkjær.

Fokus bør ændres

Peter Halkjær peger på, at der i øjeblikket er vanskelige betingelser politisk i forhold til at samle opbakning til at afhjælpe virksomhedernes behov for flere hænder via en højere pensionsalder og øget adgang til flere medarbejdere fra landene omkring os. Det skærper opmærksomheden omkring, hvordan vi får flere ledige hurtigt i job.

”Et forhøjet jobfradrag kan motivere flere ledige til hurtigere at søge job. Det kan meget vel være en af de løsninger, som er på vej med det kommende udspil fra regeringen til en ny Jobreform II. Den aktive beskæftigelsesindsats står også overfor et kritisk eftersyn. Vi anbefaler, at dette eftersyn ændrer fokus i retning af, hvordan jobcentrene får ledige hurtigere i job, fremfor alene at sigte på regelforenkling,” siger Peter Halkjær.
 
Sidst opdateret den 11-08-2017 09:16
Tilbage til nyhedssøgning