Naviger op
Log på

Slut med laveste fællesnævner: Stil krav til 9. klasse

Politiske nyheder 15-01-2013
Venstres uddannelsesordfører, Karen Ellemann, slår i dag til lyd for, at eleverne skal bestå afgangsprøven i 9. klasse for at kunne blive optaget på en ungdomsuddannelse. Dansk Erhverv kipper med flaget og hilser forslaget varmt velkommen.
”I dag er der en besynderlig incitamentstruktur for eleverne, når det nærmest er ligegyldigt, om de består 9. klasse. Det er jo helt skævt i forhold til de krav, som det omgivende samfund møder vores unge med. Her nytter det ikke noget at springe over, hvor gærdet er lavest, så lad os stille krav til eleverne om at gøre deres yderste, så de kan komme godt i vej,” siger Jannik Schack Linnemann, der er forsknings- og uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv

Nyt udvalg bør tage Venstres forslag med
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini har nedsat et erhvervsuddannelsesudvalg, som skal se på, hvordan vi får flere unge til at gennemføre en erhvervsuddannelse. Ifølge Dansk Erhverv bør udvalget tage Venstres forslag med, når det barsler med anbefalinger til maj.

”Venstres forslag burde være vand på børne- og undervisningsministerens mølle om at kvalificere fødekæden til erhvervsuddannelserne, som i dag lider under stort frafald. Det siger sig selv, at løftes det faglige niveau i folkeskolen, så får vi flere unge gennem erhvervsuddannelserne til gavn for det erhvervsliv, der skal skabe fundamentet for vores fremtidige vækst og velfærd,” slutter Jannik Schack Linnemann.
 
Sidst opdateret den 15-01-2013 10:35
Tilbage til nyhedssøgning