Naviger op
Log på

Boligjobordningen trænger til et tvist

Politiske nyheder 31-07-2017
Boligjobordningen står over for en revision. Det er på høje tid, for meget har ændret sig siden kriseåret 2011, hvor den blev indført.

Stilstanden er væk, og nu er det ikke længere mangel på arbejde, men snarere mangel på arbejdskraft, som er udsigten hos mange danske virksomheder.

For nyligt udgav Skatteministeriet en rapport på baggrund af svenske erfaringer. Dem kan vi lære noget af. For eksempel kan vi se, at den svenske hjemmeserviceordning har skabt en velfungerende privat sektor, som har bidraget til at sort arbejde bliver vasket hvidt. Vi kan også se, at et højere fradrag for udførelsen af serviceopgaver i hjemmet skaber arbejde til flere i ledighed. Den svenske serviceordning har således skabt over 17.000 jobs. En stor del af disse ledige er i øvrigt indvandrere, så en ændring af fradraget vil altså styrke integrationen af denne gruppe.  Endelig vil flere fortravlede familier få bedre muligheder for at få en hjælpende hånd i hverdagen, og det er jo også værd at tage med i ligningen.

Som Børsen også beskrev det forleden, så ved vi, at størsteparten af håndværksarbejdet ville blive lavet, ordning eller ej. Når der når er gang i byggeriet, så er det ulogisk og uklogt, at vi har en ordning, som kan være med til at skrue op for temperaturen i en tid med en vis risiko for økonomisk overophedning.

Derfor er det helt rigtigt, at vi får tvistet boligjordningen væk fra håndværksydelser og så over til serviceydelser.

Indlæg af Jacob Ravn bragt i Børsen den 31. juli 2017

 

 
Sidst opdateret den 01-08-2017 09:29
Tilbage til nyhedssøgning