; ;
Gemt

Dansk Erhverv støtter op om delaftale på forsvarsområdet

18. januar 2024

Regeringen og forligskredsen har torsdag aften indgået den første delaftale forsvarsforliget, og det er en fornuftig en af slagsen, lyder det fra Dansk Erhverv.

Når det gælder den første delaftale på forsvarsområdet, ser Dansk Erhverv bl.a. positivt på, at aftaleparterne anerkender vigtigheden af dansk forsvarsindustri og dens rolle i at understøtte dansk forsvar, oprettelse af flere forsvarsattaché-stillinger og hensigten om at oprette en forsvarsfond, hvilket kan komme dansk forsvarsindustri og erhvervsliv generelt i fremtiden til gavn.

Det er også positivt, at der skal være et tættere samarbejde mellem Forsvarets uddannelser og civile uddannelser. For eksempel erhvervsrettede uddannelser som AMU-systemet, hvilket kan skabe grobund for yderligere samarbejde med erhvervslivet til både Forsvarets og erhvervslivets fordel. Ligeledes kan styrkelse af reservens og de frivilliges forhold forbedre samspillet med det private erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner.

”Beslutningen om støtte genoprettelsen af en ammunitionsfabrik i Danmark, en hastepakke til bygningsvedligeholdelse og samarbejde på uddannelsesområdet er blandt andet nogle af de elementer i aftalen, der åbner bedre muligheder for, at erhvervslivet kan støtte genopretningen af Forsvaret allerede i forbindelse med første delaftale i forsvarsforliget. Det er fornuftigt, og det ser vi i Dansk Erhverv positivt på,” siger chefkonsulent Thomas Nissen, ansvarlig for det forsvarspolitiske område i Dansk Erhverv.

Kontakt

Handel

Thomas Nissen

Chefkonsulent