DCSIMG
Naviger op
Log på

JEG ØNSKER AT DELTAGE

DANSK ERHVERVS ÅRSDAG 2014

Konkurrencesamfundet
Reformer, Dynamik & Velstand

Dansk Erhverv inviterer til Årsdag i Bella Center tirsdag den 13. maj kl. 13.00 – 17.00.

Danmark har de seneste 10 år tabt konkurrenceevne. Produktiviteten er blevet ringere, danskernes uddannelsesniveau er utilstrækkeligt, virksomhederne er ikke innovative og konkurrencedygtige nok, og den offentlige sektor er ineffektiv.

Sådan ser velfærdssamfundet ud anno 2014. Det betyder, at der er mindre råd til den velfærd, som vi alle sætter stor pris på. Taberne er derfor alle danskere.

Konkurrencesamfundet bliver af flere og flere udråbt som afløseren for velfærdssamfundet, fordi det både respekterer de bløde velfærdsværdier og hårde krav til konkurrenceevnen.

Men hvilke krav stiller overgangen til konkurrencesamfundet til politikerne, og hvad betyder det for erhvervslivet og borgerne i Danmark?

Vær med til at finde svarene, og mød dit netværk i Bella Center tirsdag d. 13. maj, når Dansk Erhverv afholder Årsdag 2014.

MØD BLANDT ANDRE

Helle Thorning-Schmidt, statsminister (S)

Helle Thorning-Schmidt, statsminister (S)

Hun har været Danmarks statsminister
siden 2011. Regeringen har de seneste par år gennemført en række reformer, der skal få Danmark tilbage på vækstsporet. Hendes politiske karriere begyndte i 1999, da hun blev medlem af Europaparlamentet, hvor hun sad til 2004.

Lars Løkke Rasmussen, formand for Venstre

Lars Løkke Rasmussen, formand for Venstre

Er partiformand for Venstre. Han var Danmarks statsminister fra 2009 til valget i 2011, og var tidligere finansminister samt indenrigs- og sundhedsminister. Medlem af Folketinget for Venstre siden 1994 og fra 1998-2001 Amtsborgmester i Frederiksborg Amt.

Bjarne Corydon, finansminister (S)

Bjarne Corydon, finansminister (S)

Socialdemokratisk finansminister siden valget i 2011 og stærk fortaler for konkurrencestaten som afløser for velfærdsstaten. Fra 2005 til valget i 2011 var han stabschef for Helle Thorning-Schmidt og leder af Analyse- og Informationsafdelingen på Christiansborg.

Anders Borg, Sveriges finansminister

Anders Borg, Sveriges finansminister (Moderaterna)

Svensk finansminister siden 2006 for De Moderate. Han er uddannet økonom fra Uppsala og Stockholm Universitet. Han har tidligere været politisk rådgiver og cheføkonom i flere banker.

Connie Hedegaard, EU-kommissær

Connie Hedegaard, EU-kommissær

EU-kommissær siden 2010. I perioden 2004 til 2009 var hun miljøminister (2004-2007) og herefter klima- og energiminister. Ved udpegningen til EU-kommissær afgik hun som klimaminister, men fortsatte som minister for FN's klimakonference i København i 2009.

Thomas Borgen, adm. dir., Danske Bank

Thomas Borgen, adm. direktør, Danske Bank

Norske Thomas Borgen har siden 2013 været øverste direktør i Danske Bank. Han var tidligere administrerende direktør i den norske bank Fokus Bank, der indgår som et datterselskab i Danske Bank-koncernen.

Ian Goldin, professor og direktør, Oxford University

Ian Goldin, professor og direktør, Oxford University

Professor i globalisering og udvikling samt direktør for Oxford Martin School på Oxford University. The Oxford Martin School er førende indenfor tværfaglig forskning i globale udfordringer. Goldin var indtil 2006 vicepræsident for Verdensbanken og tidligere rådgiver for præsident Nelson Mandela.

Jens Klarskov, adm. dir., Dansk Erhverv

Jens Klarskov, adm. dir., Dansk Erhverv

Adm. direktør i Dansk Erhverv siden 2008. Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiver-forening for fremtidens erhverv.