Naviger op
Log på

Apple-indtog er fantastisk nyt for Danmark

Politiske nyheder 10-07-2017
IT-giganten Apples tager nu endnu en bid af Danmark, og det vækker jubel i Dansk Erhverv.
Det er netop blevet offentliggjort, at Apple vil placere et nyt datacenter til en pris af seks milliarder kroner i Aabenraa. I forvejen er den amerikanske IT-gigant ved at bygge et tilsvarende data-center i Viborg.

”Det er intet mindre en fantastisk, at en så stor udenlandsk virksomhed igen ser mod Danmark. Det sker for sjældent, og vi skal i Danmark blive bedre til at gøre os interessante for udenlandske virksomheder af den kaliber. I forhold til dagens store nyhed, så er den god for Danmark i sig selv, men den er også god for underskoven af datacentre i Danmark. Sådan et giga-center tiltrækker nemlig mellemstore datacentre, som gerne vil ligge tæt op af giganterne. Det betyder, at selv om Apple-centret måske ikke giver så mange arbejdspladser i sig i selv, så ser vi muligvis starten på en ny erhvervsklynge i Danmark, og det er et virkelig spændende perspektiv,” siger Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Overskudsvarme skal opvarme huse

Datacentre producerer i øvrigt overskudsvarme, og den skal vi blive bedre til at genanvende.

”I dag går alt for meget overskudsvarme fra datacentre tabt. Den er for dyrt at sende ud i fjernvarmenettet, og her bør politikerne komme op på dupperne og tilpasse reglerne til den nye datacenterklynge,” siger Poul Noer.
 
Sidst opdateret den 10-07-2017 10:18
Tilbage til nyhedssøgning