Naviger op
Log på

Dansk Erhvervs nytårsønsker

Politiske nyheder 11-01-2017
2016 var året, hvor dansk økonomi fik skiftet til 2. gear. Vi har dog stadig en økonomi, der præsterer under niveau. Men det er der råd for.
Leder - bragt i Dansk Erhvervsavis nr. 1/2017

Af adm. direktør Jens Klarskov


Med et nyt og friskt år foran vores fødder kommer her de ønsker for 2017, som kan genrejse dansk vækst og beskæftigelse, hvis de går i opfyldelse:

En ansvarlig overenskomstaftale
For Dansk Erhvervs arbejdsgiverdel vil blikket i 2017 være stift rettet mod forårets overenskomstfornyelse. Dansk Erhvervs forhandlere sidder med ansvaret for det danske arbejdsmarkeds næststørste overenskomst - butiksoverenskomsten, som omfatter godt 150.000 medarbejdere. Det er en nødvendig betingelse, at parterne når en overenskomstaftale, der giver plads til vækst og højere beskæftigelse.

En regering der går reform-amok
Danske virksomheder er marineret i afgifter og skatter, som begrænser mulighederne for at drive forretning. Færre afgifter og lavere skatter er helt nødvendige for at sikre fremtidig vækst og udvikling. Samtidig skal regeringen se på, hvordan vi får danskerne til at arbejde mere. Vi har desværre stadig alt for mange på overførselsindkomst i stedet for at være aktive på arbejdsmarkedet.

Et større offentligt-privat samspil
Der er brug for en mindre og mere effektiv offentlig sektor. Vi er overbeviste om, at nøglen til udviklingen af fremtidens velfærdsservice er en privat involvering. De offentlige opgaver skal konkurrenceudsættes, så vi får bedre løsninger. Vi ser frem til at samarbejde med regeringen om opgaven.

En digital vindernation
Den digitale omstilling skaber udfordringer og muligheder for samfundet og for virksomhederne. Det er afgørende, at reguleringen af dansk erhvervsliv indrettes, så der bliver plads til nye digitale forretningsmodeller.

Et EU der er mere vækstorienteret
Det er svært at komme udenom, at EU-konstruktionen er i krise. Derfor er det vigtigt, at vi får skabt forståelse for de store værdier, der er forbundet med samarbejdet: Det indre marked, samarbejde om forskning og arbejdskraftens frie bevægelighed, for bare at vælge nogle af de enorme fordele. Ønsket herfra er, at EU-fællesskabet får taget skridt mod at skabe et stærkere indre marked i 2017.
 
Sidst opdateret den 11-01-2017 13:37
Tilbage til nyhedssøgning