Naviger op
Log på

Færre fyringsvarsler i december

Politiske nyheder 11-01-2017
Antallet af fyringsvarsler i december faldt i forhold til november. Niveauet er dog forholdsvis højt.
Antallet af fyringsvarsler steg kraftigt i løbet af efteråret sidste år og gav anledning til en vis bekymring mht. udviklingen på arbejdsmarkedet. Vi har i dag fået tal for antallet af fyringsvarsler i december – og dagens tal giver lidt mere ro i maven. Antallet af fyringsvarsler faldt således fra 2.130 varsler i november til 423 i december.

Ikke overraskende med færre fyringsvarsler i december
Nu er der ikke noget overraskende i, at antallet af fyringsvarsler faldt i december, det gør det typisk. December er ikke måneden, hvor man typisk lavere store ændringer i virksomhederne – antallet af fyringsvarsler var da også højere i december 2016 end i samme måned året før. Men selvom der er et element af sæson i udviklingen, så er det trods alt positivt, at antallet af fyringsvarsler i december lå på et mere november niveau end månederne før.

Stigende beskæftigelse i 2016
Trods de forholdsvis mange fyringsvarsler i 2016, så steg beskæftigelsen, men der var også en tendens til, at beskæftigelsesfremgangen tog en smule af i styrke i løbet af efteråret sidste år. At tempoet på beskæftigelsesfremgangen tog lidt af i styrke ændrede dog ikke ved, at der fra oktober 2015 til oktober 2016 blev fra 45.000 arbejdspladser. Væksten i dansk økonomi var ikke så høj, at man ville forvente, at der skulle blive skabt så mange nye arbejdspladser sidste år, og resultatet har da også været en meget svag produktivitetsudvikling.

Udsigt til faldende beskæftigelsesfremgang i 2017
Når beskæftigelse og økonomisk aktivitet ikke følges ad, så vil der i sidste ende skulle ske noget. Efter vores vurdering, så vil den forholdsvis beherskede økonomiske vækst bevirke, at beskæftigelsesfremgangen kommer til at tage yderligere af i styrke i 2017, men vi venter dog stigende beskæftigelse. Dagens tal underbygger forventningen om en lidt mere behersket fremgang på arbejdsmarkedet i år, end hvad vi så sidste år.

 
Sidst opdateret den 11-01-2017 11:24
Tilbage til nyhedssøgning