Naviger op
Log på

Dansk Erhverv: Feriehus-rekord kalder på højere fradrag

Politiske nyheder 06-04-2017
2016 var et jubelår for feriehusudlejningen. Højere fradrag vil få flere til at udeleje deres feriehus, mener Dansk Erhverv.
Det er populært at tage en timeout i et feriehus. 2016 bød således på 625.100 udlejningsuger, hvilket er langt flere end sidste år og det højeste antal nogensinde. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

”Det er godt, at der er fremgang på området. Ingen tvivl om den sag. Men vi er nu der, hvor der kunne være udlejet endnu flere feriehuse til turister, hvis husene ellers var tilgængelige. Noget af det, som kan få flere til at leje deres feriehuse ud, er et højere fradrag for udlejning. Vi glæder os derfor til, at regeringen snart får sikret netop dette – det haster. Desuden er det jo en del af regeringens nationale turismestrategi og ikke mindst regeringsgrundlaget.,” siger Anne Fuglsang-Damgaard Sina, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Stort potentiale

Dansk Erhverv og Feriehusudlejernes Brancheforening har tidligere lavet en analyse, som viser, at hvis fradraget på udlejning bliver hævet fra de nuværende 21.000 kroner til 30.000 kroner, så vil flere leje ud.

”Og det er der penge i. Skønnet er, at hvis 1.000 flere huse bliver udlejet, vil det skabe 400.000 flere overnatninger. Det giver en øget turismeomsætning på 250 millioner kroner, som især kommer landdistrikterne til gode. Turismen er med til at skabe vækst og er med til at løfte det, som nogle kalder for ”Udkantsdanmark”. Med andre ord er der mange gode grunde til at få hævet fradraget på udlejning af feriehuse,” siger Anne Fuglsang-Damgaard Sina.
 
Sidst opdateret den 06-04-2017 09:22
Tilbage til nyhedssøgning