Naviger op
Log på

Flere lønmodtagere – Flaskehalse rykker nærmere

Politiske nyheder 13-09-2017
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af lønmodtagere bare stiger og stiger. Udsigten til flaskehalse vækker bekymring i Dansk Erhverv.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af lønmodtagere fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen for lønmodtagere steg med 11.400 fra første til andet kvartal.

”Umiddelbart lyder det jo som en god nyhed, at der især i det private bliver ansat flere og flere. Den private sektor udgjorde således 10.900 af de 11.400. Men problemet er, at vi igen og igen hører om private virksomheder, som må sige nej til ordrer, fordi de ikke kan skaffe den nødvendige arbejdskraft. Det er dybt bekymrende,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Det tynder ud i reserverne på bænken

Ubesatte stillinger og virksomheder, der har problemer med at rekruttere er et om sig gribende problem. I størrelsesorden hver 5. job bliver ikke besat, fordi virksomhederne ikke kan finde den rette kandidat.

”Det er spild af et vækstpotentiale, der kunne være blevet til jobs og penge på lommen hos en hel del af de 116.000 ledige, der kunne være med til at trække læsset, men som ikke er det. Hvis virksomhedernes behov for arbejdskraft fremadrettet skal sikres, så skal der satses på reformer over en bred kam. Jobrefom II er et godt sted at starte,” siger Peter Halkjær.

 
Sidst opdateret den 13-09-2017 09:16
Tilbage til nyhedssøgning