Naviger op
Log på

Fokus på madspild med stor velgørenhedsmiddag på Børsen

Politiske nyheder 16-12-2016
Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen var i slutningen af november vært ved en stor velgørenhedsmiddag for at sætte fokus på madspild. Dansk Erhverv støtter initiativet, der også har deltagelse fra Kongehuset.
Den 23. november var Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen vært ved en stor velgørenhedsmiddag i Børssalen sammen med Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad og Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp. Formålet med middagen var at sætte skarpere fokus på madspild og de mange spildte ressourcer, der er forbundet med madspild.

H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie æresgæster
I alt deltog 180 gæster i middagen, der alle havde betalt for at være med og bakke op om initiativet. H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie var æresgæster ved middagen, der foregik i en fyldt Børssal stillet til rådighed af Dansk Erhverv. Det danske kokkelandshold stod for menuen og elever fra Hotel- og Restaurantskolen stod for betjeningen.

Overskuddet fra velgørenhedsmiddagen går til Projekt Juleoverskud, som handler om at uddele overskudsmad og øvrige julegodter, der ikke kan sælges i butikkerne umiddelbart efter den 23. december.

Esben Lunde Larsen er ligesom en række andre internationale politikere, ambassadør for de ambitiøse globale bæredygtighedsmål for madspild, som blev vedtaget i september sidste år. Det betyder, at ministeren arbejder for at forebygge madspild og sætte fokus på det store tab af ressourcer, der følger med madspild.

Dansk Erhverv bakker også op om initiativer rettet mod at reducere madspild, og deltager blandt andet også aktivt i Madspildspartnerskabet under Miljø- og Fødevareministeriet.

 
Sidst opdateret den 19-12-2016 10:12
Tilbage til nyhedssøgning