Naviger op
Log på

Fortsat kurs mod flaskehalsproblemer

Politiske nyheder 08-09-2017
Det sæsonkorrigerede antal af ledige stillinger steg med 1.400 til et niveau på 32.300 ledige stillinger i den private sektor i andet kvartal.
”Udviklingen bekræfter, at arbejdsmarkedet fortsat har kurs mod flaskehalsproblemer fordi beskæftigelsen fortsætter med at stige i et højere tempo, end væksten i arbejdsstyrken kan følge med til,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Lignende pejlemærker på mangelsituationen fra Danmarks Statistik bekræfter situationens alvor. Knap hver tredje virksomhed inden for byggeri og anlæg, hver syvende inden for serviceerhvervene og hver tiende inden for industri mangler arbejdskraft i et omfang, så det bremser aktivitetsniveauet. Mangel på arbejdskraft er altså en produktionsbegrænsende faktor.

Jobreform II – Nødhjælp til erhvervslivet

”Selvom 116.000 ledige umiddelbart udgør en betragtelig reserve af arbejdskraft, så betyder træghed i form af lav eller uengageret søgeaktivitet, manglende mobilitet og mismatchproblemer, at en hel del virksomheder må give fortabt, når de forsøger at rekruttere medarbejdere til ledige stillinger,” siger Peter Halkjær.
 
Peter Halkjær peger dog på, at regeringens udspil til en jobreform II vil gøre det mere attraktivt for ledige hurtigere at finde job.

”Derfor håber vi i Dansk Erhverv på opbakning til reformen fra partierne i folketinget. Bedre muligheder for at rekruttere udenlandsk arbejdskraft og en mere smidig virksomhedsservice fra jobcentrene kan være andre veje at gå til at sikre et større udbud af arbejdskraft,” siger Peter Halkjær.
 
Sidst opdateret den 08-09-2017 09:09
Tilbage til nyhedssøgning