Naviger op
Log på

Godt resultat for forhandlingerne om overenskomst for private fritvalgsvirksomheder

Politiske nyheder 19-03-2017
Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv er godt tilfredse med resultatet af forhandlingerne med FOA for en ny overenskomst for private fritvalgsvirksomheder.
For Dansk Erhverv var det helt centralt at sikre den fornødne fleksibilitet for de private aktører indenfor ældreplejen, hvor arbejdsopgaverne og aktiviteterne hurtigt kan ændre sig.
 
”Vi har efter ønsker fra vores medlemmer forhandlet os frem til, at ændringer i arbejdstiden i akutte situationer kan ske med et døgns varsel. Hertil er der kommet mulighed for at varsle afspadsering med fire døgns varsel. Det var ikke muligt før, hvor arbejdstiden var låst i en længere periode. På denne måde kan virksomhederne hurtigere tilpasse medarbejderstaben til driften, hvis der eksempelvis er en borger, som bliver indlagt eller udskrives fra et hospitalsophold. Der er givet forbedringer på en række områder, herunder vedrørende ansatte med børn og seniorer, som følger det øvrige DA-LO område. Det er også i vores virksomheders interesse, at medarbejderne behandles ordentligt,” siger Mette Vitved Bjørkvik, chefkonsulent og advokat i Dansk Erhverv.
 
I mål efter hårde forhandlinger
 
Mette Vitved Bjørkvik understreger, at resultatet har krævet knofedt.
 
”Vi kom i mål efter en lang og sej forhandling, men for Dansk Erhverv er det vigtigt, at overenskomsten passer til det behov der er for virksomhederne til at kunne handle hurtigt. Derfor er vi glade for, at vi fik en aftale, hvor vi har fået nogle mærkbare forbedringer, der kan sikre vores medlemmers konkurrencekraft i et omskifteligt marked,” siger Mette Vitved Bjørkvik
 
 
Sidst opdateret den 19-03-2017 15:31
Tilbage til nyhedssøgning