Naviger op
Log på

Hatten af for de unge

Politiske nyheder 14-02-2017
Af Claus Rosenkrands Olsen, uddannelseschef i Dansk Erhverv. Bragt i bl.a. Fyns Amts Avis.

”Når du tager brødet ud af ovnen, så kommer der sådan en krakeleringslyd fra skorpen. Jeg elsker den lyd!”. Sådan lød det fra 18-årige Marcus Sennefelder, der i 2016 blev kåret som Danmarks bedste bagerlærling. Han er vild med sit fag og knalddygtig. Det er lige sådan, det skal være.

Hvert år afholdes DM i Skills, som er Danmarksmesterskabet for unge i erhvervsuddannelserne. Cirka 300 unge deltager, og de er for eksempel ved at blive konditorer, salgsassistenter, tjenere eller gourmetslagtere. De får sat flot fokus på området. Her i januar besøgte lige knapt 55.000 mennesker DM i Skills, og der var også stor mediebevågenhed.

DM i Skills sætter fokus på manglen på lærlinge og faglærte
Jeg var der selv, og det var en fest. Men det er også en nødvendig fest. For det er vigtigt, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse.

Allerede nu mangler vi for eksempel lærlinge og faglærte inden for bagerområdet og gourmetslagterområdet, og analyser viser, at der kommer til at mangle personer med faglærte færdigheder allerede i en meget nær fremtid.

Derfor er det så godt, at DM i Skills får vist landets unge og deres forældre alle de spændende ting, som man kan med en erhvervsuddannelse. Hatten af for de unge, som deltog i Skills!
 
Sidst opdateret den 17-02-2017 12:12
Tilbage til nyhedssøgning