Naviger op
Log på

Kan du gætte dine kunders alder? Nogle gange siger loven, at du skal kunne!

Politiske nyheder 18-05-2017
Det kan være svært at se, hvor gammel en kunde er – derfor skal detailhandlen blive bedre til at spørge efter legitimation, når du f.eks. sælger tobak, alkohol og håndkøbsmedicin. En ny app gør det lettere at tjekke ID.

Det er vigtigt at tjekke alderen på kunden, når du sælger tobak, alkohol, spil eller håndkøbsmedicin. En ny app, Smart ID, er et digitalt billede-id, som kan hjælpe detailhandlen i hverdagen til at overholde loven om aldersgrænser ved salg af fornævnte varegrupper.

Sådan fungerer Smart ID
Med Smart ID kan du nemmere spørge ind til de unges alder, og når de unge har downloadet app’en, er det hurtigt for dem at legitimere sig gennem den mobiltelefon, som de alligevel altid har på sig.

Smart ID kan hentes via App Store og Google play. Ved oprettelsen skal kunden igennem to trin:

1. Forbinde sit NemID til app’en og dermed bekræfte sin alder

2. Uploade et foto af sig selv

Derefter vil kunden altid have billedlegitimation ved hånden – både til fordel for kunden og for detailhandlerne, der nu får flere muligheder for at få fremvist dokumentation forud for et salg.

Smart ID er udviklet af Danske Spil, der sammen med 13 andre organisationer og virksomheder, herunder Dansk Erhverv er gået sammen for at sætte fokus på håndhævelse af aldersgrænser for salg af tobak, alkohol, spil og håndkøbsmedicin.

Læs mere om Smart ID

Check de gældende salgsaldersgrænser her

 
Sidst opdateret den 18-05-2017 18:24
Tilbage til nyhedssøgning