Naviger op
Log på

Nu intensiveres konkurrencen om Lægemiddelagenturet

Politiske nyheder 20-04-2017
Konkurrencen om at tiltrække det Europæiske Lægemiddelagentur er intensiveret. En bred koalition bestående af politikere og erhvervsliv er gået sammen for, at København kan blive valgt til at huse den attraktive organisation.
Den britiske premierminister Theresa May har aktiveret §50 om at træde ud af EU og udskrevet valg om hvordan UK skal forlade EU. Dermed bliver konkurrencen om at tiltrække det Europæiske Lægemiddelagentur intensiveret. En bred koalition bestående af politikere og erhvervsliv er gået sammen for, at København kan blive valgt til at huse den attraktive organisation.

Med Storbritanniens udmelding af EU skal det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) flytte til et andet EU -land. Derfor er en hidtil uset bred kreds af politikere, erhvervsliv og interesseorganisationer gået sammen om at få EMA til København. Det er sket ved en fælles henvendelse til EU’s tre centrale politiske institutioner.

"København er parat til at byde EMA velkommen. Jeg er sikker på, at de 900 medarbejdere vil sætte pris på vores dejlige hovedstad, hvor man kan cykle på arbejde og nyde eftermiddagssolen ved vandet og trygt lade sine børn vokse op," siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

”Vi kan tilbyde en unik placering med stærke vidensmiljøer og en tæt kobling mellem forskning på hospitaler og universiteter. Samtidig kan vi byde udenlandske forskere velkommen til en region, hvor vi gør rigtig meget for at tilbyde dem og deres familie en attraktiv hverdag i form af work-life-balance, gode internationale skoler, et rent miljø og en smuk natur,” siger regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), Region Hovedstaden.

Lægemidler er Danmarks største eksporterhverv
Danmark er et af verdens førende lande til at udvikle og producere lægemidler. Med en årlig vareeksport på over 91,4 milliarder kroner er der tale om Danmarks største eksportvare. Samtidig er lægemiddelindustrien kilde til cirka 90.000 job, og man taler om, at vi i Øresundsregionen har et Medicon Valley.

”Placeringen af EMA i Danmark vil uden tvivl give et boost til life science-sektoren. Det vil give mulighed for et højere vidensniveau både hos myndigheder og på uddannelsesinstitutioner. Danmark har allerede et både et stærkt offentligt og et stærkt privat forskningsmiljø. Samspillet med EMA vil komme alle til gode, og der er ingen tvivl om, at København vil være et godt sted for EMA at flytte til” siger koncernchef Ida Sofie Jensen fra Lægemiddelindustriforeningen.

Med EMA kommer 900 højtspecialiserede medarbejdere og med dem en meget høj mødeaktivitet med mange internationale gæster – så alene i hotelbranchen vil det give mere end 100 overnatninger ekstra hver dag året rundt.

”Det her handler ikke kun om at det er godt Danmark, det vil det absolut være, men vi er som kontinent i en international konkurrence, og vi kan i Danmark tilbyde optimale vækstvilkår for hele den europæiske life science-branche,” siger administrerende direktør Jens Klarskov fra Dansk Erhverv.


Link til brevet
 
Sidst opdateret den 20-04-2017 08:30
Tilbage til nyhedssøgning