Naviger op
Log på

Stagnerende ledighed – en kedelig udvikling fortsætter

Politiske nyheder 05-01-2017
Fra oktober til november steg bruttoledigheden med 1000 fuldtidspersoner til 113.200, og dermed ser den stagnerende tendens for ledigheden i anden halvdel af 2016 ud til at have bidt sig fast.
Selvom niveauet for antallet af nyopslåede stillinger ligger højt, og et stigende antal virksomheder melder om mangel på arbejdskraft, så er det ikke nok til at trække ledigheden på 4,2% længere ned.

”Flere steder i landet har ledigheden nået et kritisk niveau, hvor det er svært for et stigende antal virksomheder at få dækket efterspørgslen efter arbejdskraft. Godt hver 5. af de virksomheder, der i efteråret 2016 havde behov for nye medarbejdere, rekrutterede forgæves. Det viser de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet. Forklaringen er, at når ledigheden kommer så langt ned, som den er aktuelt, er det mere og mere op ad bakke for virksomhederne at finde nye medarbejdere,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Reformer vil gøre det mere attraktivt at arbejde

I november måned havde 56 kommuner, mere end hver anden kommune, en ledighed på 3,5% eller derunder.

”En ledighed på netop 3,5% eller derunder anses for at være en smerte-tærskel for, hvor langt det kan lade sig gøre at få ledigheden ned uden reformer, der f.eks. gør det mere attraktivt at arbejde frem for at være ledig. Det kan være en forklaring på, at ledigheden er stagneret, selvom virksomhederne fortsat har stor appetit på at ansætte nye medarbejdere,” siger Peter Halkjær.

Reserver på 85.000

Det er et paradoks, når der på den ene side er godt 112.000 jobparate ledige, og et stigende antal virksomheder rekrutterer forgæves. Dansk Erhverv vurderer, at der findes en uudnyttet reserve af arbejdskraft i Danmark på op mod 85.000 personer, der forudsat en politisk vilje til at introducere nye arbejdsmarkedsreformer, ville kunne afhjælpe den medarbejder-mangel, som en nogle virksomheder kæmper med.

”Vi håber regeringen finder opbakning til en kommende 2025 plan med et skarpt fokus på initiativer, der udvider arbejdsstyrken. En højere pensionsalder er et blandt flere gode bud på, hvordan virksomhedernes stigende rekrutteringsudfordringer kan afhjælpes,” siger Peter Halkjær.
 
 
Sidst opdateret den 05-01-2017 09:20
Tilbage til nyhedssøgning