Naviger op
Log på

Uddannelse skal rettes mod fremtiden - og ikke mod fortiden

Politiske nyheder 11-01-2017
I kølvandet på Danmarks Vækstråds nye rapport om arbejdskraftens kompetencer og kvalifikationer i 2025 mener Dansk Erhverv, at der allerede nu bør tages initiativer til at indrette uddannelserne frem mod 2025.
Bragt i Dansk Erhvervsavis nr. 1/2017

Af Kristian Kongensgaard


”Sammen med lav vækst og lav produktivitetsudvikling udgør mangel på arbejdskraft en giftig situation,” konstaterede Danmarks Vækstråds formand, Lars Nørby Johansen, da han fornylig præsenterede Vækstrådets nye rapport om kvalificeret arbejdskraft på en konference.

Ifølge rapportens beregninger risikerer Danmark allerede i 2025 at mangle op mod 110.000 personer med de rette kompetencer.

Dansk Erhvervs repræsentant i Danmarks Vækstråd, underdirektør Niels Milling, understreger, at Vækstrådets opgave med at spejde ud i fremtiden for at identificere fremtidige mønstre og muligheder for markeds-, produkt- og forretningsudvikling for danske virksomheder er af stadig større betydning:

”Digitalisering, adgang til viden og vidensdeling sætter sig klare spor i virksomhedernes forretningsprocesser, afsætningskanaler samt ydelserne og produkterne. Danmarks Vækstråds rapport om arbejdskraftens kompetencer og kvalifikationer i 2025 samt anbefalingerne fra Vækstrådet sætter fingeren på områder, hvor vi allerede nu bør tage initiativer til at indrette vores uddannelser frem mod 2025. Tages der ikke fat på at ændre vores uddannelser, vil vi uddanne med kompetencer og kvalifikationer, der er rettet mod fortiden og ikke mod fremtiden. Konsekvensen er umiddelbar klar for danske virksomheder og det danske samfund: Vi vil sakke agterud,” siger han.

En af Danmarks Vækstråds anbefalinger går på at få flere unge til at vælge en faglig uddannelse. Det er især faglærte, der vil komme til at mangle frem mod år 2025.

Det var der enighed om på konferencen. Men Lars Enevoldsen, Group Vice President, Global Research and Technology, Grundfos, manede til besindighed:
”Vi har også brug for dem, der evner at gå 8 år på universitetet,” påpegede han.


Et talstærkt panel bestående af repræsentanter for virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre kompetente aktører på konferencen "Kvalificeret arbejdskraft 2025" delte udfordringen med at sikre danske virksomheder de nødvendige medarbejdere i fremtiden. (Foto: Carsten Lundager).

Satellitafdelinger vil brede sig
Mors er et af de steder i landet, der mærker en snigende mangel på arbejdskraft. Direktøren for øens erhvervsråd, Per Søndergaard, siger:

”Der er mange medarbejdere, der stadig godt vil pendle langt, og det løser en del af problemet. Men i takt med, at der langsomt kommer gang i økonomien, falder arbejdskraftens mobilitet. Kan man få job i eller tæt på bopælskommunen, spares der transporttid. Andre virksomheder ansætter medarbejdere, som måske ikke helt har de kompetencer, virksomhederne kunne ønske sig. I de tilfælde er opkvalificering og efteruddannelse ofte nødvendig. Endelig er der virksomheder, der opretter satellitafdelinger rundt om i de større byer som for eksempel Randers, Aarhus og Herning, hvor de kan få den nødvendige arbejdskraft. Jeg tror, at den sidstnævnte løsning også vil brede sig.”

Læs også: Danske virksomheder nipper til en giftig cocktail
 
Sidst opdateret den 17-01-2017 10:27
Tilbage til nyhedssøgning