Naviger op
Log på

Udgifter til telefoni og internet er halveret

Politiske nyheder 16-05-2017
Priserne på mobiltelefoni og internet er halveret siden 2006, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.
I løbet af de sidste 10 år er priserne på mobiltelefoni og internet faldet kraftigt. Det viser en ny analyse fra Dansk Erhverv på baggrund af Energistyrelsens telestatistik.

Ifølge Dansk Erhvervs beregningerne er udgifterne til internet og mobiltelefoni for en almindelig dansk familie halveret siden 2006. I samme periode er de samlede forbrugerpriser steget med ca. 17. pct.

"Bredbånd og mobiltelefoni er blevet markant billigere for forbrugerne i løbet af de sidste ti år. Det viser, at vi har en benhård konkurrence på priser, som giver forbrugerne gode tilbud. De lave priser presser dog branchens mulighed for fortsat at investere i ny teknologi," siger Poul Noer, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv.

"Telebranchen investerer samlet omkring 6 mia. kr. om året i at udvikle deres systemer og netværk. Der ligger en række store investeringer forude blandt andet i 5G og fastnetteknologier, som vil give danskerne endnu hurtigere forbindelser. Politisk er det dog vigtigt, at staten ikke betragter telebranchen som en gulvkalv, som man gennem fx frekvensauktioner kan malke for kapital," slutter Poul Noer.

Læs Dansk Erhvervs analysenotat Udgifter til telefoni og internet halveret
 
Sidst opdateret den 18-05-2017 11:40
Tilbage til nyhedssøgning