Naviger op
Log på

Finanslovsudspil med nye turismetiltag

Politiske nyheder 12-09-2017
Der er fokus på turisme i finanslovsudspillet med mange små nye projekter og tilskud til eksisterende tilbud. Nu må man håbe på forhøjet fradrag for udlejning af feriehuse senere på året.
Den 31. august fremlagde VLAK-regeringen deres finanslovsudspil ”Et trygt og sammenhængende Danmark”. Forinden havde regeringen præsenteret deres erhvervs- og iværksætterudspil ”Sammen om fremtidens virksomheder”. 

Ingen større enkeltinitiativer vedr. turisme er med i regeringens finanslovsudspil, men midler til en lang række mindre projekter er afsat, herunder tilskud til en række museums- og kulturprojekter. Det gælder følgende:

- En ny afdeling af Statens Museum for Kunst i Doverodde (1,5 mio.kr. årligt)
- Forøget driftstilskud (+2 mio. kr. årligt) til Kattegatcenteret
- Opgradering af Mosede Fort v. Greve (5 mio, kr. i 2018)
- Støtte til Øresundsakvariet i Helsingør (2 mio.kr. årligt i 2018-21)

Der er desuden afsat midler til aktiv kystturisme, særligt:

- Et nyt modtagercenter for Østersturisme
(7 mio. kr. i 2018 og 4 mio. kr. i 2019)
- Et nyt center for Kyst- og Lystfiskerturisme i Assens
(8 mio. kr. årligt i 2018-21)

Derudover bliver tilskuddet til akademiet Bocuse d’Or øget med 0,5 mio. årligt i 2018-21, mens Team Danmark får et supplerende driftstilskud på 4 mio. kr. årligt.

Dansk Erhverv er glade for, at der er afsat midler til at prioritere konkrete projekter rundt om i hele landet, der vil styrke turismen ved at skabe nye oplevelser for gæsterne på deres rejse rundt i Danmark. Det er godt at se, at der er fokus på at skabe kulturelle oplevelser, som ligger langs de danske kyster og i alle dele af landet. Ligeledes er det glædeligt, at der er et fortsat fokus på, at Danmark skal være i front på den internationale gastronomiscene, og når det gælder gastro-turisme herhjemme. 

Men turismeerhvervene bør prioriteres højere. Selv om det går godt i dansk turisme som vækster, så halter vi stadig bagefter ift. udviklingen mange steder i Europa. Virksomhedernes konkurrenceevne bør styrkes, og der bør satses på mere markedsføring af Danmark, så vi sikrer, at turisterne vælger os fremfor vores europæiske konkurrenter. Dansk Erhverv havde gerne set en ligestilling af energiafgifter for turismeerhvervene ift. andre eksportudsatte erhverv, fuld momsafløftning for bespisning og tilførsel af flere midler til den internationale markedsføring af Danmark.

Dansk Erhverv ser frem til præsentationen af den deleøkonomiske strategi, som regeringen annoncerede i forbindelse med deres erhvervs- og iværksætterudspil, og som de forventer at offentliggøre i løbet af efteråret. Her håber vi, at der vil være fokus på turisme og ikke mindst et forhøjet fradrag for udlejning af feriehuse gennem en udbyder, der indberetter til SKAT.

Læs hele regeringens finanslovsudspil her

Se Dansk Erhvervs overordnede kommentarer til finanslovsudspillet her 

 
Sidst opdateret den 14-09-2017 11:31
Tilbage til nyhedssøgning