Naviger op
Log på

Køber din virksomhed værdipapirer? Krav om LEI-koder indføres pr. 3. januar 2018

Politiske nyheder 12-09-2017
Fra den 3. januar 2018 skal alle erhvervskunder, der køber eller sælger værdipapirer (aktier, obligationer m.v.) gennem en værdipapirhandler, have en LEI-kode.
Hvis din virksomhed handler værdipapirer gennem en bank, fondsmægler m.v., skal du fra den 3. januar 2018 have en LEI-kode for at kunne gennemføre handler.

Dette oplyser Finanstilsynet på sin hjemmeside. Du bør modtage information herom fra din bank eller fondsmægler.  

Kravet om en LEI-kode gælder, uanset om du selv gennemfører handlerne, eller værdipapirhandleren handler på dine vegne med en fuldmagt. Værdipapirhandleren må fra den 3. januar 2018 således kun gennemføre en erhvervskundes transaktioner, hvis kunden på forhånd har oplyst en LEI-kode.

Hvad er en LEI-kode?
LEI er en forkortelse af Legal Entity Identifier, og er en kode på 20 karakterer bestående af tal og bogstaver. Koden skal gøre det muligt klart og tydeligt at identificere din virksomhed, når du handler med værdipapirer.


Koden er opbygget således:

Formålet med LEI-systemet er at skabe et globalt system til identifikation af enhver juridisk enhed, der handler med værdipapirer. Din virksomhed vil efter oprettelsen af en LEI-kode have to identifikationsnumre, CVR og LEI. Dette skal sikre en effektiv markedsmisbrugsovervågning, hvor det er nemt at foretage en kundeidentifikationen i hele EU.

Sådan oprettes en LEI-kode?
En LEI-kode oprettes gennem en LEI-udbyder, der validerer visse oplysninger om din virksomhed, inden LEI-koden udstedes. Typisk er det oplysningerne fra CVR-registret, der skal bruges. 

Se en liste over udbydere af LEI-koder her

Det koster et gebyr at oprette en LEI-kode og et årligt gebyr at have en LEI-kode.
 
Sidst opdateret den 12-09-2017 17:21
Tilbage til nyhedssøgning