Log på
Mød Dansk Erhverv på Folkemødet Bornholm 2017

FOLKEMØDET BORNHOLM 2017

Fremtiden starter her

Globaliseringen, omskiftelige rammevilkår og en stigende konkurrence betyder, at danske virksomheder konstant må tænke nyt og handle anderledes. I år har Dansk Erhverv særligt fokus på fremtidens erhvervsliv på Folkemødet. Kom forbi vores telt på Allinge Havn ved Ydermolen, placering G6, til et væld af aktuelle og levende debatter og arrangementer.

Tag del i økonomisk vismandsdebat, deltag i diskussionen om deleøkonomi, giv dit bud på en drømmerejse i Danmark, hep på din favorit duellant i erhvervspolitisk quiz med Signe Molde og meget mere.

I år sender vi live fra en række debatter på Facebook. Følg også med på LinkedIn og


Se alle vores arrangementer nedenfor.


Dansk Erhvervs shuttle bus kører i pendulfart mellem Bornholms Lufthavn og Allinge torsdag, fredag og lørdag under Folkemødet. Ud over at få et gratis lift til og fra Allinge, kan du på turen blive klogere på alt lige fra Artificial Intelligence til gode turistoplevelser på Bornholm, og møde flere af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder.

Vi glæder os til at have dig med på turen!

Find køreplan for bussen her


 

TORSDAG D. 15. JUNI

Kl. 13.00-13.45
98 kommuner - 1 erhvervsservice?
Det er i år 10-året for den seneste strukturreform i Danmark. 10 år efter strukturreformen kan man passende spørge: Trænger den kommunale erhvervsservice til at blive opdateret til en tidssvarende version, der i højere grad er tilpasset virksomheders behov og virkelighed? I debatten deltager Simon Emil Ammitzbøll (LA), økonomi- og indenrigsminister, Michael Hallgren, Senior Vice President, Novo Nordisk, Niels Hörup, borgmester, Solrød Kommune, Martin Damm, formand, KL samt Niels Milling, underdirektør, Dansk Erhverv.

 

Kl. 14.00-14.45
Digital stepdans på stedet?
Mens vi i Danmark tager magelige dansetrin på stedet, buldrer nabolandene frem. Men hvordan sætter vi fart på den digitale udvikling i Danmark? Hvordan skal vi tiltrække investeringer i digital innovation og infrastruktur? I debatten deltager Jens Aaløse, koncerndirektør, TDC Group, Karin Gaardsted (S), it- og forbrugerordfører, Torsten Schack Pedersen (V), it- og teleordfører samt erhvervsordfører, Steen Bocian, cheføkonom, Dansk Erhverv.

 

Kl. 15.00-15.45
Verden uden frihandel?
De seneste år har medført en stigende skepsis overfor frihandel og globalisering. Det er en udvikling, som bekymrer os, for Danmark er som lille åben økonomi helt afhængig af, at vores virksomheder kan eksportere og handle på tværs af grænser. Men hvordan håndterer man bedst muligt udfordringer ved globaliseringen og dermed også frihandel? I debatten deltager bl.a. Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten samt Tim Whyte, generalsekretær for Mellemfolkeligt Samvirke. 

Kl. 15.00-16.00
Virksomhederne i den varme stol
Virksomhederne påstår, at de har den viden og de løsninger, der skal til for at sikre, at den offentlige sektor kan køre længere på literen i fremtiden. Men har de det? Sammen med finansminister Kristian Jensen sætter vi tre virksomhedsledere i den varme stol og kræver konkrete løsninger og svar på, hvordan de vil bidrage til den nødvendige udvikling og effektivisering af den offentlige sektor. I debatten deltager Eva Berneke, adm. direktør, KMD, Paul Erik Weidemann, adm. direktør, OK-fonden, TBC, adm. direktør, Falck.

Sted: D5 Venstres Hus (Danchells Hus) - Ved Brandstationen

 

Kl. 16.00-16.45
Genanalyser – når vi overhales af fremtiden
Tempoet på den teknologiske udvikling går i øjeblikket så stærkt, at vi i dag har mulighed for at foretage analyser, der ret præcist kan sige os, hvilke sygdomme, vi er disponeret for, og hvad risikoen for, at de bryder ud i løbet af vores levetid, er. Hvad får det af konsekvenser for vores fremtid?
I debatten deltager Bertel Haarder, (V), MF, Anne Sophia Hermansen, debatredaktør, Berlingske, Mickey Gjerris, bioetiker og forfatter, Charlotte Fischer, direktør, Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling samt Ulrik Lassen, overlæge, Rigshospitalet.

 

Kl. 17.00-17.45
Teknologi, job og handicap
Hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud for personer med handicap? Kan robotarme, exoskeletter og VR-briller sørge for, at langt flere personer med handicap kommer i arbejde? Og hvilke job varetager personer med handicap allerede i dag?

 

Kl. 18.00-18.45
Fremtidens fleksible arbejdsmarked
Nye tendenser med fleksible ansættelser, freelance arbejde, globalisering, digitalisering med mere ændrer måden, vi kommer til at arbejde på i fremtiden. Kom med når direktøren for vikarbureauernes globale sammenslutning, World Employment Confederation, Mr. Denis Penel, giver sit bud på, hvordan fremtidens arbejdsmarked vil se ud. Oplægget sluttes af med en debat mellem Mr. Penel og Anne-Mette Ravn, adm. direktør, Hartmanns.

 

 

FREDAG D. 16. JUNI

Kl. 08.00-08.30
Så så man lige mig – om at føre sig vellykket frem og tilbage på Folkemødet
Dansk Erhvervs salgschef Jesper Juul-Jensen tager den personlige stil og adfærd under kærlig behandling og giver tips til, hvordan du skaber opmærksomhed omkring dig selv. Med lånt livsfilosofi fra Peter Plys og Alice i Eventyrland vil du efter arrangementet være klar til at føre dig vellykket frem og tilbage på Folkemødet.

 

Kl. 08.45-09.15
Nasdaq Copenhagen og Dansk Erhverv åbner fondsbørsen
Igen i år har vi rykket den traditionelle klokkeringning, der åbner fondsbørsen, til Bornholm for at markere den betydning, som fondsbørsen spiller for vækst og beskæftigelse i Danmark. I løbet af morgenen vil aktører fra den danske opstart-scene sammen med Dansk Erhverv og Nasdaq Copenhagen sætte fokus på aktie- og investeringskultur samt dansk erhvervs- og iværksætterpolitik.

 

Kl. 09.15-10.00
Velfærdsslabberas med Thyra Frank
Selveje Danmark dækker kaffebordet og byder indenfor til en samtale, der tager udgangspunkt i regeringens nyligt nedsatte Ledelseskommission, der skal komme med anbefalinger til, hvordan ledelsen på velfærdsområdet kan forbedres. Vi vil også komme ind på, hvordan man sikrer, at borger eller pårørende har forskellige tilbud at vælge mellem. I samtalen deltager bl.a. Thyra Frank, ældreminister og medlem af Ledelseskommissionen samt Dorthe Gylling Crüger, årets leder i 2015.
LÆS MERE

LÆS MERE  
Kl. 09.15-09.45
Morgentræning med Barthelot
Kom og bevæg din krop, og få gode råd til, hvordan du kan få bevægelse ind i din arbejdsdag. Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø for Handel, Finans og Kontor sætter fokus på den stigende fysiske inaktivitet, ved et event, hvor folkemødegæsterne selv får mulighed for at deltage aktivt.
 
Sted: G18 Lille Scene - Allinge Havn, inder- og ydermole


LÆS MERE  
  LÆS MERE

 

Kl. 10.00-10.45
Hvor billigt er du til salg?
Det siges, at fremtiden tilhører de virksomheder, der forstår at bruge kundedata til at udvikle deres forretning. Men hvordan finder man balancen mellem de muligheder, brugen af data giver og retten til kontrol over egne data? Johannes Bøggild, pressechef, Dansk Erhverv, modererer debatten mellem Pernille Tranberg, grundlægger af DataEthics Consulting, Anette Høyrup, seniorjurist, Forbrugerrådet Tænk, Martin Jørgensen, advokat, Dansk Erhverv.

 

LÆS MERE

Kl. 11.50-12.20
Deleøkonomiske dilemmaer
Udviklingen af deleøkonomi og mange nye forretningsmodeller har givet anledning til mange politiske diskussioner og problemstillinger. Sammen med fagbevægelsen LO, og den mest kendte danske deleøkonomiske aktør, GoMore, diskuterer Dansk Erhverv, hvordan vi kan håndtere denne udvikling. I debatten deltager Matias Møl Dalsgaard, CEO/Co-founder, GoMore, Jakob Sand Kirk, organisations- og udviklingschef, LO samt Geert Laier Christensen, underdirektør, Dansk Erhverv.

 

Kl. 11.00-11.45
Hvad skal vi lave, mens robotterne knokler?
Står vi på tærsklen til et arbejdsmarked, hvor robotterne tager over? Betyder ny teknologi færre job? Eller skaber ny teknologi grundlaget for nye jobtyper? I debatten deltager Anders Elmer Feddersen, country manager, SAP Danmark, Henrik Schärfe, forsker, Foundation Autonomous samt Jens Klarskov, adm. direktør, Dansk Erhverv.


 

Kl. 12.30-13.30
Erhvervspolitisk quiz med Signe Molde, Brian Mikkelsen og Jens Klarskov
Signe Molde styrer duellanter, spørgsmål og point med hård hånd, når hun vender og rister aktuelle erhvervspolitiske nyheder og begivenheder.
Kl. 13.00-14.00
Sundhed og ældre i medierne - Har nyhedschefen altid ret?
Formidles sundheds- og ældreområdet med fakta, følelser eller fup? Hvordan prioriterer pressen på sundheds- og ældreområdet nogle af de absolut vigtigste emner? Vi spørger relevante nyhedschefer og journalister, om medierne har kikkerten for det rigtige øje, når det drejer sig om sundhed og ældre.

Sted: G10 Sundhed Danmark - Allinge Havn, inder- og ydermole.

Kl. 14.00-14.45
Oprør mod eliten!
Der er knas på linjen i samtalen mellem eliten og befolkningen. Brexit. Trump. EU-afstemning om retsforbeholdene. De seneste år har budt på talrige eksempler på, at folket siger nej til den politiske elite. Også i Danmark. Hvordan reparerer vi dialogen? I debatten deltager Jens Klarskov, adm. direktør, Dansk Erhverv, samt Thomas Gyldal, borgmester, Herlev.

 

 Kl. 15.00-15.45
Hjælp, udlændingene kommer!
230.000 udenlandske statsborgere arbejder i Danmark – er de med til at holde hjulene i gang, eller tager de danskernes job? Signe Molde modererer debatten, hvor Troels Lund Poulsen, beskæftigelsesminister, Leif Lahn, beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet, Lizette Risgaard, formand, LO, samt Laurits Rønn, direktør i Dansk Erhverv, deltager.

LÆS MERE
 

 


Kl. 17.00-17.45
Red verden, tjen kassen
Kan virksomheder fremtidssikre deres forretningsmodeller og redde verden samtidig? Virksomheder og politikere skal forholde sig til en verden med eksponentiel digital udvikling og store bæredygtighedsmuligheder og udfordringer. Peder Holk Nielsen, CEO, Novozymes og
Thomas Aarestrup Jepsen, Manager Corporate Affairs, Philip Morris mødes i debat, hvor de vil spå om fremtiden for hinandens virksomheder og diskutere, hvad dansk erhvervsliv er førende på i 2025.


 


Kl. 16.00-16.45
Børsmarkedet - reguleret crowdfunding, tomme kapitalkalorier?
Seks markante politikere, på tværs af det politiske spektrum, vil debattere vækstskabelse gennem private investeringer og behovet for en folkelig aktiekultur i Danmark. I debatten deltager Jacob Engel-Schmidt, medlem af skatteudvalget, (V), Benny Engelbrecht, finansordfører, (S), Joachim B. Olsen, erhvervsordfører, (LA), Lisbeth Bech Poulsen, erhvervsordfører, SF, Pelle Dragsted, erhvervsordfører, (Ø), Lisbeth Røge Jensen, redaktør, Dagbladet Børsen, Carsten Borring, noteringschef, Nasdaq Copenhagen, Jens Klarskov, adm. direktør, Dansk Erhverv, Ole S. Hansen, strateg, Saxo Bank.

Kl. 18.00-18.45
Økonomisk vismandsdebat
Økonomiske opsving er godt i gang, og der er blevet skabt mange nye arbejdspladser over de seneste år. I debatten diskuteres, hvordan den økonomiske politik bør indrettes over de kommende år, så det sikres, at vi også får glæde af den økonomiske fremgang, samtidig med at det undgås, at det ender i en overophedning som sidst. I debatten deltager Lars Andersen, direktør, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Torben Tranæs, økonomisk vismand, Det økonomiske Råd, Steen Bocian, cheføkonom, Dansk Erhverv. 

 

 

LØRDAG D. 17. JUNI

Kl. 08.30-09.00
Så så man lige mig – om at føre sig vellykket frem og tilbage på Folkemødet
Dansk Erhvervs salgschef Jesper Juul-Jensen tager den personlige stil og adfærd under kærlig behandling og giver tips til, hvordan du skaber opmærksomhed omkring dig selv. Med lånt livsfilosofi fra Peter Plys og Alice i Eventyrland vil du efter arrangementet være klar til at føre dig vellykket frem og tilbage på Folkemødet.

 

Kl. 09.00-09.45
Grøn forretning! En nødvendighed eller blot varm luft?
Grøn forretning pakket ind som cirkulær økonomi! Hvad er nu det for noget? Spidser fra erhvervslivet tager en debat om, hvad cirkulær økonomi i det hele taget er for en størrelse. Debatten er højaktuel - særligt fordi Regeringen ugen inden offentliggør sine anbefalinger til, hvordan Danmark omstilles i en mere grøn og cirkulær økonomisk retning. I debatten deltager Flemming Besenbacher, formand, Carlsberg Fondet, Jens Klarskov, adm. direktør, Dansk Erhverv, Mads Hvitved Grand, kommunikationsdirektør, Dansk Supermarked, Henrik Engberg Johannsen, informations- og miljøchef, Matas.

 


Kl. 10.00-10.45
Det er så yndigt at følges ad
At kende og respektere hinandens svagheder og styrker er afgørende for et lykkeligt ægteskab og ligeledes for et succesfuldt offentlig-privat samarbejde. Toastmasterne David Mandel og Anders Stegger (P3) fører bryllupsparrene gennem en klassisk bryllupsleg med det formål, at de lærer hinanden at kende og afdækker potentialet for et lykkeligt og frugtbart offentlig-privat ægteskab. I brylluppet deltager Bente Sorgenfrey, formand, FTF, Joachim B. Olsen, (LA),  Ninna Thomsen (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i København, samt Jens Klarskov, adm. direktør, Dansk Erhverv

LÆS MERE


Kl. 11.00-11.45
Skatteøen Bornholm
Skal lav skat tiltrække virksomheder og borgere til Bornholm og andre øer? Bør kommuner kunne benytte skattesystemet til at tiltrække virksomheder og borgere? Og beholder kommunerne nok af den selskabsskat, de indkræver? I debatten deltager Joachim B. Olsen, (LA), Peter Loft, kommunaldirektør, Bornholms Regionskommune samt Jacob Ravn, skattepolitisk chef, Dansk Erhverv.

 


Kl. 12.00-12.45
Fremtidens rådgivning - er gode råd dyre?
Vi udfordrer den private rådgivningsbranche og spørger, om rådgivning i virkeligheden bare er varm luft?

LÆS MERE

 


Kl. 13.00-13.45
Drømmedestination Danmark
Hvad skal der til, for at Danmark kan blive en endnu bedre destination med attraktive oplevelser, der tiltrækker turister? Hvad skal man kunne opleve? Hvilke overnatningsmæssige rammer skal der være? Hvilke politiske greb skal der til for at realisere dette? Hvordan kan kulturpolitik og turismepolitik spille endnu tættere sammen? Hvad kan kulturlivet og turismeerhvervet selv gøre? Ane Cortzen modererer samtalen mellem Britt Bager, MF og kulturordfører, (V), Lotte Svendsen, filminstruktør, Karim Nielsen, adm. direktør, Brøchner Hotels, om gode ferieoplevelser i Danmark. Arrangementet afvikles i samarbejde med Stage of Art.

 

Kl. 14.00-14.45
Godhedsindustrien
Spil-, kemikalie-, tobaks-, alkohol- og energidrik- industrien er alle kendetegnede ved store udfordringer. Men hvilke industrier er de største slyngler? Kommunikationsrådgiver Rulle Grabow modererer debatten mellem Kristian Jensen (V), MF, Ida Auken (RV), MF, Pelle Dragsted (EL), MF, Brian Sørensen, stifter og ejer, Cult A/S, Stine Hove Marsling, koncernkommunikationsdirektør, Danske Spil samt Thomas Aarestrup Jepsen, Manager Corporate Affairs, Philip Morris.

 

Kl. 15.00-15.45
Atomkraft ja tak? Hvor skal fremtidens energi komme fra?
Danmark skal have en ny energipolitik, men hvad skal vi vælge som fremtidens energikilder? Og kan udbygning af grøn energi fortsætte uden at sætte økonomi og forsyningssikkerhed over styr, eller er der brug for flere forskellige kilder til at opfylde fremtidens energibehov? Er der alternativer til vind og biomasse? I debatten deltager Brian Vad Mathiesen, professor, Aalborg Universitet, Jens Mattias Clausen, klimapolitisk medarbejder, Greenpeace, Søren Büchmann Petersen, energipolitisk chef, Dansk Erhverv, Orla Østerby (K), MF.

 

Kl. 16.00-16.45
Kvindelige topledere – hvor bliver de af?
Danske kvinder er blandt verdens mest veluddannede kvinder, men der er stadig færre kvinder blandt topledelsen i danske virksomheder end i andre sammenlignelige lande. Hvad skyldes det? Er der forskel på en kvindelig eller mandlig topleder? Vil kvinderne ikke? Vil virksomhederne ikke? Signe Molde udfordrer deltagerne i debatten founder af The Danish Diversity Council og CEO Tine Willumsen, Above & Beyond, HR Group Director, Peter Agergaard, Falck og Senior Vice President Annette Otto, Atea, Geert Laier Christensen, underdirektør, Dansk Erhverv.

 

Kl. 17.00-18.00
Politisk Høvdingebold
Venstre mod Socialdemokratiet, Dansk Erhverv mod Fagbevægelsen. Fire høvdinge. Kun én kan vinde! De fire høvdinge, Kristian Jensen (V), Jens Joel (S), Dennis Kristensen (FOA) og Jens Klarskov (Dansk Erhverv) er klar til kamp, og der bliver ikke lagt fingre imellem, når boldene flyver lavt i Havnegade.

 

Senest opdateret ons. d. 19. maj af Michael Stilborg - mes@danskerhverv.dk