Gemt
corona

Vejledning om ny model for arbejdsfordeling

På denne side kan du hente Dansk Erhvervs foreløbige vejledning, som er en beskrivelse af den nye, midlertidige ordning for arbejdsfordeling.

Nyhed

Loven om midlertidig arbejdsfordeling er nu vedtaget

Folketinget har torsdag den 10. september 2020 vedtaget loven om adgang til iværksættelse af midlertidig arbejdsfordeling som led i håndteringen af COVID-19

Loven udmønter dele af “Trepartsaftalen om ny midlertidig arbejdsfordelingsordning” og træder i kraft mandag den 14. september 2020.

Den nye midlertidige ordning omfatter alle private virksomheder og vil gælde for alle medarbejdere på hele det private arbejdsmarked. Virksomheder får med loven adgang til at etablere arbejdsfordeling, selv om der ikke er overenskomstmæssig hjemmel til det eller der i øvrigt er indgået aftale om det.

Med loven bliver der frem til udgangen af året mulighed for at etablere arbejdsfordeling for alle medarbejdere i op til fire måneder. Arbejdsfordelingsperioden skal blot være iværksat inden årets udgang og kan således løbe frem til udgangen af april 2021.

Arbejdsfordeling giver mulighed for at fastholde medarbejdere, som ikke kan beskæftiges fuldt ud. Medarbejderne har efter en særlig ordning adgang til at modtage dagpenge i den tid, hvor de ikke arbejder.

Ordningen er et midlertidigt supplement til den eksisterende ordning for arbejdsfordeling.

Vejledningen er en beskrivelse af ordningen ud fra det kendskab, Dansk Erhverv har til den på nuværende tidspunkt. Vi vil løbende opdatere vejledningen.

Loven kan læses her.Trepartsaftalen kan læses her.

Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at få adgang til artiklen

Det er kun medlemmer af Dansk Erhverv, der har adgang til vores artikler og værktøjer.

Endnu ikke bruger? Opret dig

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.