; ;

Formålet med at indgå en fratrædelsesaftale er at afslutte et ansættelsesforhold i overensstemmelse med de ønsker, som både virksomheden og medarbejderen måtte have.

En fratrædelsesaftale kan enten supplere eller erstatte en opsigelse eller en bortvisning. De anvendes typisk i de situationer, hvor arbejdsgiveren ønsker at give medarbejderen bedre vilkår i opsigelsesperioden, eller hvor en opsigelse eller bortvisning vil være uberettiget eller særligt risikofyldt – f.eks. som følge af en medarbejders særlige beskyttelse grundet handicap, alder, barsel, mv.

En aftale er dog ikke altid en aftale. Vores medlemsvirksomheder oplever indimellem, at medarbejdere forsøger at få en aftale – eller dele af den – tilsidesat som ugyldig efterfølgende. Det kan være i det tilfælde, hvor en aftale ikke er afbalanceret, hvor der ikke er taget de nødvendige forbehold, eller hvor der er decideret fejl i aftalen.

På dette kursus giver vi gode råd om, hvordan du får udarbejdet en god aftale – og hvad du skal være opmærksom på for at mindske risikoen for, at en fratrædelsesaftale bliver kendt ugyldig efterfølgende.

Vi vil bl.a. belyse: 

  • Forberedelsen af samtalen 
  • Gode råd til forhandlingen
  • Fokusområder i aftalen
  • Håndteringen af, at en medarbejder løber fra aftalen

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til underviserne undervejs i chatten – ligesom vi lægger vægt på, at deltagerne kan dele gode erfaringer. 

Du vil, efter deltagelse på dette kursus, automatisk modtage et digitalt kursusbevis direkte i din indbakke.

Læs mere om Dansk Erhvervs digitale kursusbeviser her.

Oplægsholdere

Mads Willer Skytte

Advokat

Dansk Erhverv

Relaterede

Kontakt

Kursus- og Eventafdelingen

33746072kursus@danskerhverv.dk