Kurser og events

Kom på sporet af dine fødevarer med blockchain

Kom og bliv klogere på, hvordan blockchain-teknologien kan optimere arbejdet med sporbarhed i fødevarekæder, øge tilliden til produktkvalitet og mindske mængden af administration helt ud i det yderste led af jeres forsyningskæde.

Gå hjem-møde

Kom på sporet af dine fødevarer med blockchain

13. mar 2018 KL. 14.00-16.00
Dansk Erhverv, Børsen, Slotsholmsgade, 1217 København K
Medlemmer:
0 kr.
Ikke-medlemmer:
500 kr.
No show gebyr:
500 kr.
Ekskl. moms
Event

Blockchain er blevet udnævnt til at være en banebrydende teknologi, som i nu- og fremtidens forsyningskæder vil give en nem adgang for alle interessenter til verificerede produktstandarder, øge tilliden til produktkvalitet og certificeringer samt sikre mere transparens - helt ud i yderste leverandørled.

I shippingindustrien har Mærsk og IBM allerede sat sejlene til at bringe verdenshandlen ind i fremtiden ved at bruge blockchain til at skabe nye digitale veje for fragt- og transportdokumentation - og nu er turen kommet til fødevarebranchen. 

I fødevarebranchen har blockchain-teknologien potentialet til at binde forsyningskæder tættere sammen hele vejen 'fra jord til bord'. Udover at have lagt kimen til fremtidssikrede kontroller på fødevareområdet, kan blockchain også sikre transparens og tillid til jeres produkter - langt mere smidigt, sikkert og mere omkostningseffektivt end i dag.

Dansk Erhverv inviterer til gå hjem-møde om blockchainteknologi i supply chains, hvor morgendagens fødevarevindere bliver dem, der først kommer ud over stepperne og udnytter teknologiens store potentiale.

Kom og hør om teknologiens mange muligheder og få konkrete eksempler på, hvordan de første spadestik tages til at anvende teknologien i jeres virksomhed.


Program

Kl. 14.00
Velkomst
Lisa Gundsø, politisk konsulent, Dansk Erhverv


Kl. 14.05
Den digitaliserede forsyningskæde: Hvad sker der, når blockchain, Internet of Things, kunstig intelligens og big data rammer fødevaresystemet?
Kim Escherich, Executive Innovation Architect, IBM

Digitaliseringen er for alvor ved at ramme fødevaresystemet og giver en masse nye muligheder, fra optimerede landbrugsprocesser til helt nye måder at skabe indsigt og sammenhæng fra muld til tallerken. Hvad betyder tendenserne for fødevaresystemet og hvordan vil blockchain kunne hjælpe til at drive bedre gennemsigtighed, sammenhæng og tillid på tværs af hele kæden? Hør hvordan IBM arbejder med Walmart og andre globale spillere på at bruge blockchain til at drive evolutionen, og få indsigt i tankerne omkring, hvordan teknologier af denne art kan få markant betydning i fremtiden både for forbrugere, interessenter og hele økosystemet. 

Kl. 14.35
Kan blockchain forebygge fusk med fødevarer?
Kristoffer Just, Cand.IT i Digital Innovation & Management

Flere fødevarekontroller har afsløret, at en stor del af den ekstra jomfruolivenolie, der står på hylderne i de danske supermarkeder, slet ikke indeholder olie af en tilstrækkelig høj kvalitet. Kristoffer Just vil fortælle om sit specialeprojekt fra IT-Universitetet i København, hvor han i samarbejde med COOP Trading undersøgte, hvordan blockchainteknologien kan gøre forsyningskæden mere transparent – til glæde for alle led i kæden helt ud til forbrugeren.

Kl. 15.05
Pause

Kl. 15.20
Case: Blockchain i handlen med certificeret træ
Ditte Dahl Lisbjerg, ICT & Project Manager og Michael Jakobsen, Customer Relations Manager, NEPCon

NEPCon præsenterer de særlige udfordringer, som findes i handel med certificeret træ samt gennemgår den prisvindende løsning og de tanker, der lå bag blockchainløsningen i relation til Chain of Custody-certificering. NEPCon vandt sidste år en pris for en Etherium-baseret prototype ved eventet 2nd Nordic Blockchain Summit.

Kl. 15.55
Afrunding og tak for i dag

Frister

  • Tilmeldingsfrist d. 8. marts 2018
  • Afmeldingsfrist d. 10. marts 2018
Afmeld dig her

Kontakt

Salg

Jeanette Rohd Gernsøe

Salgs- og kursuskoordinator

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.