E-handel

Stop konkurrenceforvridende fragt af udenlandske pakker

Gamle postaftaler sikrer, at udviklingslande kan sende pakker til Danmark under markedsprisen. I en tid, hvor e-handel fylder mere og mere, skaber det konkurrenceforvridende konkurrence for danske e-handelsvirksomheder.

På agendaen

Internationale postaftaler gør det markant billigere at sende post fra lande uden for EU, som f.eks. Kina til Danmark, end den anden vej. Det medfører en urimelig konkurrencesituation for europæiske e-virksomheder. De nordiske postvirksomheder tvinges til at uddele bl.a. de kinesiske pakker til langt under kostpris – og meget billigere end hvad indenlandske e-handelsvirksomheder skal betale.

Efterhånden som volumen af pakker fra disse lande stiger i takt med den internationale e-handel, bliver dette problem større og større for de danske virksomheder, samtidig med at byrden vokser for PostNord, der taber penge på uddelingen af disse pakker. Regningen overføres i første omgang til de nordiske postkunder via højere porto, og potentielt i sidste ende til skatteyderne via tilskud til PostNord.

Dansk Erhverv opfordrer derfor kraftigt regeringen og EU til at arbejde for en ændring af systemet. Som minimum bør prisen for udbringning af internationale pakker i Danmark ligge på samme niveau som prisen for indenlandske afsendere.

Andre relevante fokusområder

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.