Politik og analyser

Innovation og iværksætteri

Innovation og iværksætteri handler om at omsætte viden og gode ideer til forretning, produktivitet og beskæftigelse. Dansk Erhverv arbejder med en aktiv innovations- og iværksætterpolitik for at skabe optimale rammevilkår, der vil føre danske virksomheder op i den innovative superliga og gøre Danmark til en nation af iværksættere.

Politisk område

Vi arbejder for mere innovation og iværksætteri

Innovative virksomheder og succesfulde iværksættere er afgørende for fremtidens vækst, jobskabelse og velstand. Dansk Erhverv arbejder for:

Mere innovationsparat arbejdskraft og en stærk iværksætterkultur
Eksisterende virksomheder skal sikres adgang til entreprenante og innovationsparate medarbejdere, og samtidig skal vi sikre optimale rammer for at de, der har mod på det, kan opnå succes ved at etablere ny virksomhed.

Mere forskningsbaseret innovation og iværksætteri
Den viden, som bliver til på universiteter og øvrige videninstitutioner, skal langt mere effektivt overføres til produktivitet og vækst i det danske erhvervsliv.

Lettere adgang til finansiering af innovation og iværksætteri
Danmark skal have et sammenhængende kapitalmarked, som sikrer, at alle potentielt lønsomme forretningsideer og virksomheder kan finde den rette form for finansiering.

En offentlig sektor med plads til nye ideer og koncepter
Den offentlige sektor kan med dens milliard store indkøb og direkte adgang til millioner af brugere være med til at drive en udvikling, hvor flere iværksættere og innovative virksomheder udvikler og afprøver ny teknologi og nye serviceydelser.

Dansk Erhvervs Innovationspolitik

pdf

Download

Dansk Erhvervs Iværksætterpolitik

pdf

Download

Skal du ansætte din første medarbejder…?

… Så har du sikkert et hav af spørgsmål. Hvad betyder det at blive arbejdsgiver? Hvilke indberetninger er du pålagt? Hvordan laver man en ansættelseskontrakt, der lever op til kravene? Og hvordan er det nu lige med ferie?

Som arbejdsgiver er der en lang række pligter og krav, du skal leve op til. Det kan let virke som en uoverskuelig opgave både at sætte sig ind i reglerne og derefter at overholde dem, når man første gang skal ansætte en medarbejder.

Læs pjecen Gode råd om ansættelse i nystartede virksomheder og bliv godt klædt på til at ansætte din første medarbejder og sidenhen forhåbentlig mange flere.

På agendaen lige nu

følg Jasmina Pless på twitter

Kontakt

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chefkonsulent for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.