Rådgivning

Fremtidens rådgiver

Dansk Erhvervs Tænketank for fremtidens rådgivning består af ledende rådgivere og har i oktober 2017 givet sit bud på fremtiden, suppleret med forsøgsvise retningslinjer for den enkelte rådgiver og de nyeste tal for rådgivningsbranchen som helhed

På agendaen

Tænketank for fremtidens rådgivning
Dansk Erhvervs Tænketank for fremtidens rådgivning består af ledende rådgivere og har i oktober 2017 givet sit bud på fremtiden, suppleret med forsøgsvise retningslinjer for den enkelte rådgiver og de nyeste tal for rådgivningsbranchen som helhed.

Læs diskussionsoplægget fra tænketanken her.

Forandringens vinde blæser overalt i erhvervslivet, også på de private rådgivere. Hvad end man arbejder som revisor, advokat, it-konsulent eller rådgiver inden for reklame, kommunikation eller design, oplever man, at kundernes behov og krav forandrer sig. Samtidig er selve grundvilkårene for at drive rådgivningsvirksomhed under hastig udvikling og forandring.

Forandringerne er drevet af hidtil usete muligheder for at udnytte digitaliseringen og nye teknologier til at opbygge ny virksomhed og udvikle nye produkter og ydelser. Denne udvikling maner til eftertanke og refleksion. Hvad er det for tendenser, vi er vidner til? Hvilke udfordringer følger heraf? Og hvad er perspektiverne for fremtiden?

Faktum er, at hver tredje af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder i det seneste år har mødt konkurrence fra virksomheder, der grundlæggende har ændret deres forretningsmodel eller forretningskoncept. Samtidig forventer knap halvdelen af Dansk Erhvervs medlemmer, at de selv i de kommende år vil foretage grundlæggende ændringer af deres forretningsmodeller og koncepter.

Samtidig vurderer hele 72 pct. af Dansk Erhvervs medlemmer, at den teknologiske udvikling øger behovet for rådgivning, imens 69 pct. vurderer, at den teknologiske udvikling i væsentlig grad ændrer ved den type af rådgivning, der efterspørges.

Det er baggrunden for, at Dansk Erhvervs udvalg for rådgivning og videnservice i januar 2017 nedsatte en Tænketank for fremtidens rådgivning. Tænketanken er sammensat af ledende rådgivere inden for en lang række brancher, og de giver i regi af Tænketanken deres bud på fremtiden, suppleret med forsøgsvise retningslinjer for den enkelte rådgiver og de nyeste tal for rådgivningsbranchen som helhed.

Læs også Dansk Erhvervs innovationspolitik, der blev udgivet i 2016 efter initiativ fra Dansk Erhvervs Rådgivningsudvalg.

Hvem er fremtidens rådgiver

pdf

Download

Voksende efterspørgsel efter rådgivning

pdf

Download

Grundregler for fremtidens rådgiver

 1. Du giver konkret rådgivning, som kan omsættes til praksis hos kunden
 2. Du forstår kundernes virkelighed og skræddersyer dine løsninger, fordi kundens succes er din succes
 3. Du lærer af udlandet og har internationalt netværk
 4. Du samarbejder med videninstitutioner
 5. Du arbejder data- og evidensbaseret
 6. Du favner digitaliseringen og nye teknologier
 7. Du tilbyder dit netværk til dine kunder
 8. Din pris sættes efter den værdi, du tilfører
 9. Du forstår sammenhængen mellem risiko og afkast
 10. Du har en fleksibel organisation og kan træde til med de rette ressourcer
 11. Du arbejder værdibaseret og med høj integritet
 12. Du erkender egne begrænsninger – du bruger selv rådgivere

Tænketanken for fremtidens rådgivning, oktober 2017

Andre relevante fokusområder

Kontakt

Rådgivning & Videnservice

Daniel Møller Jensen

Politisk konsulent
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.