Gemt
Presse og Nyheder

12-tal til regeringens hovedstadsudspil

Dansk Erhvervs administrerede direktør Brian Mikkelsen mener, at de mange initiativer i regeringens netop fremlagte hovedstadsudspil til sammen udgør et københavnsk kvantespring.

Nyhed

pressemeddelelse 24. januar 2019

Ved et pressemøde i Taastrup har regeringen netop fremlagt et nyt hovedstadsudspil. Udspillet indeholder 49 initiativer, som skal styrke hovedstaden til gavn for hele Danmark og landets virksomheder.

”Udspillet betyder, at hovedstadsområdet bliver mere konkurrencedygtigt. Det bliver et epicenter for vækst, viden og velstand, som vil komme hele Danmark til gode. Set med erhvervslivets øjne udgør initiativerne meget af det, som der er behov for, hvis hovedstaden skal stå stærkt i konkurrencen med andre nordeuropæiske byregioner i forhold til at tiltrække vækstvirksomheder og højt kvalificeret arbejdskraft,” siger Brian Mikkelsen.

Opgør med trængslen
Brian Mikkelsen peger særligt på, at der er mange fornuftige initiativer i forhold til infrastruktur.

”Når vi taler om hovedstadsområdet, så er et opgør med den stadigt stigende trængsel en hovednøgle til at få åbnet døren til en mere pendler- og erhvervsvenlig fremtid. Derfor er jeg meget glad for, at planen lægger op til at sikre en mere effektiv og smartere måde at afvikle trafikken på. Det er der virkelig behov for. Jeg er godt klar over, at det er en kæmpe opgave, og derfor vil jeg også gerne kvittere for, at regeringen tager den på sig,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen peger desuden på, at initiativerne, der skal sikre et grønnere hovedstadsområde, kan være med til at sikre, at flere højt specialiserede udlændinge får lyst til at bosætte sig i Danmark til gavn for erhvervslivet.

”Det er også væsentligt, at regeringen tager fat i de anbefalinger, som de respektive vækstteams har fremlagt. For eksempel indenfor Life Science, som er global - hvor vilkårene for fastholdelse og tiltrækning af internationale talenter og kvalificeret arbejdskraft skal være i den europæiske top. Eller indenfor de kreative erhverv, hvor nedbringelse af transaktionsomkostningerne og øget innovation i offentlige udbud i form af bæredygtige og brugerrettede løsninger vil fremme effektiviteten og produktiviteten til gavn for alle involverede parter,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.