; ;
Gemt

2019 bød på det laveste antal tvangsauktioner siden finanskrisen

Danmarks Statistik har mandag offentliggjort tal for antallet af bekendtgjorte tvangsauktion. Det viser, at 177 ejendomme endte på tvangsauktion i december. Med tallene for december kan vi samtidig gøre status for 2019.

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 13. januar 2020

Danmarks Statistik har mandag offentliggjort tal for antallet af bekendtgjorte tvangsauktion. Det viser, at 177 ejendomme endte på tvangsauktion i december. Med tallene for december kan vi samtidig gøre status for 2019. I løbet af 2019 blev der bekendtgjort 2.236 tvangsauktioner – det er det laveste antal tvangsauktioner siden 2008.

2019 bød på det laveste antal tvangsauktioner siden finanskrisen ramte dansk økonomi i 2008. Det er en rigtig god nyhed, at historisk få boligejere fik problemer med deres kreditorer i 2019. Det vidner om at danskernes privatøkonomi er i rigtig god form i øjeblikket. Renterne er lave, beskæftigelsen er rekordhøj, og reallønnen er steget pænt i løbet af de seneste år. Det giver gode økonomiske forudsætninger for at kunne leve op til de økonomiske forpligtigelser, som danskerne har overfor deres kreditorer.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil