; ;
Gemt

Udenlandsk arbejdskraft: Ny positivliste for 1. halvår 2020

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har den 1. januar 2020 offentliggjort en ny positivliste for stillingsbetegnelser med mangel på arbejdskraft, der giver mulighed for opholds- og arbejdstilladelse til borgere fra tredjelande uden for EU/EØS.

Nyhed

Dansk Erhverv | Personale - 17. januar 2020

Hvad er positivlisten?
Positivlisten er en liste over erhverv, hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i Danmark. Hvis en borger fra et tredjeland får tilbudt en stilling, der er nævnt på positivlisten, og vedkommende i øvrigt har en uddannelse, som kvalificerer til jobbet, kan der søges om dansk opholds- og arbejdstilladelse på baggrund af positivlisten.

Det er et krav, at løn- og ansættelsesvilkårene for stillingen stemmer overens med danske forhold, og for visse stillinger kan der også være krav om dansk autorisation.

Den nye positivliste rummer i alt 44 stillingsbetegnelser mod 66 på den tidligere positivliste for 2. halvår 2019.

Se de 44 stillingsbetegnelser her: Positivlisten pr. 1. januar 2020.

Hvor længe gives arbejdstilladelse?
Arbejdstilladelsen gives for op til 4 år. Hvis medarbejderen fortsat er i beskæftigelse i det konkrete job, kan der søges om en forlængelse. Det er vigtigt, at forlængelsen søges inden arbejdstilladelsen udløber.

Hvis den udenlandske statsborger mister sit job eller skifter job, skal SIRI orienteres, idet opholdsgrundlaget er tilknyttet det konkrete job.

Læs mere om udenlandsk arbejdskraft på Dansk Erhvervs hjemmeside: Internationale ansættelsesforhold.