Gemt

Danmarks mest klimavenlige hotel og konferencested skal findes

momondo, DBTA og klimascore.com står bag ny klimapris baseret på CO2-fakta. Hoteller og konferencecentre har mulighed for gratis at deltage i momondo Climate Award 2021 frem til den 8. juni, og vinderne kåres den 1. juli.

01. juni 2021

Den nye klimapris momondo Climate Award 2021 hylder Danmarks mest klimavenlige hoteller og konferencesteder i hele landet og sætter fokus på den grønne genrejsning af en hårdt ramt branche.

Den nye standardparameter for hotel- og konferencebranchen med navnet Klimascore er fundamentet for momondo Climate Award, og hjælper virksomhedsindkøbere og rejsende med at vælge klimavenlige hoteller og konferencesteder baseret på CO2-fakta. Klimascore er udviklet med input fra DTU og Concito og giver alle danske hoteller mulighed for at komme med på landkortet over de mest klimavenlige hoteller.

”Klimascore er opgjort på CO2-fakta fra hotellerne selv. Det er fakta, der giver virksomhederne og den rejsende tryghed til at træffe deres klimavalg på et sagligt grundlag. Samtidig gør Klimascore det muligt for virksomhederne at hjemtage store CO2-besparelser til deres egne CO2-regnskaber,” siger René Jacobsen, CEO i klimascore.com, som står bag den nye standard.

Ifølge chef for turisme og oplevelsesøkonomi hos Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen, er det imponerende, at en branche, der i forvejen kæmper med at komme oven vande efter COVID-19, tænker langsigtet med fokus på bæredygtighed: ”Danmark har en styrkeposition inden for bæredygtige forretningsrejser og events. Det forspring skal vi udnytte, når verden genåbner. Initiativer som momondo Climate Award med Klimascore kan skabe mere viden og gennemsigtighed om bæredygtighed og sætte fokus på dem, der finder de bedste løsninger,” siger Lars Ramme Nielsen.

En stor hjælp til virksomheder
momondo Climate Award 2021 gives til de hoteller eller konferencecentre, der har den lavest dokumenterede CO2-udledning per gæst i Danmark og i alle danske regioner.

”Som erhvervsvirksomhed kan det være ekstremt svært at navigere i udbuddet af bæredygtige hoteller og eventfaciliteter. Her kan Klimascore og momondo Climate Award være en rigtig stor hjælp,” siger Anne Mette Berg, General Manager i DBTA, som repræsenterer de 50 største virksomheder i Danmark.

Anne Mette Berg fortsætter med at fortælle: ”Langt de fleste virksomhedsindkøbere arbejder lige nu med politikker og mål for klimavenlige forretningsrejser”. Som følge af COVID-19 har erhvervsvirksomhederne opnået store CO2 og omkostningsbesparelser på travel og event i 2020. Nu er ambitionen at definere en ny normal, som drives af politiker og målsætninger om at fastholde CO2 besparelserne. Målsætninger som skal indfries igennem et fokus på CO2 fakta, både ved at indarbejde Klimascore med CO2 fakta som nye krav i RFP’er og i løbende indkøb.

Rejsende efterspørger mere klimavenlige rejseformer
I efteråret spurgte momondo i en befolkningsanalyse danskerne om bæredygtighed og rejser, og 56 % svarede, at de ønsker at rejse mere bæredygtigt, mens hele 71 % siger, at de mangler information om netop bæredygtighed, når de planlægger rejsen. Tiltag som CO2-sortering og momondo Climate Award kan gøre det nemmere for rejsende at træffe det grønne valg, fortæller momondos talsperson, Per Christiansen:

“Verden har været sat på pause. Og som Danmarks førende rejsesøgemaskine ønsker vi ikke alene at inspirere så mange som muligt til at gå på opdagelse igen. Vi ser det som vores opgave at gøre det mere gennemsigtigt, hvordan forskellige rejseformer påvirker klimaet. Så vi som rejsende får mulighed for at vælge at rejse med mere omtanke. momondo Climate Award 2021 er en af de måder, vi skaber opmærksomhed om og viser vej til de mange hoteller, der gør det muligt at rejse grønnere.

Deltag gratis inden d. 8 juni
Hoteller og konferencecentre har mulighed for gratis at deltage i momondo Climate Award 2021 frem til 8. juni ved at udfylde en dataskabelon med oplysninger om hotellet, herunder dokumentation i form af fx elregninger, antal gæster, vandforbrug og grønne certifikater.

Dernæst beregnes hvert hotels klimascore, som danner datagrundlag for dommerpanelets kåring. Priserne uddeles 1. juli, hvor de 10 mest klimavenlige hoteller nationalt og regionalt kåres. I dommerpanelet sidder fagfolk fra DBTA, Novo Nordisk, momondo, American Express, Radisson, Comwell og Small Danish hotels, samt klimaspecialister fra Concito, DTU og klimascore.com

Se mere om konkurrencen her: https://www.momondo.dk/c/climate-award-2021/

Læs mere om Klimascore her: www.klimascore.com