; ;
Gemt

500-eurosedler er forbudt

21. september 2021

Det er forbudt at tage imod 500-eurosedler. Det følger af hvidvasklovens regler. Butikker og andre betalingsmodtagere er i øvrigt slet ikke forpligtet til at tage imod udenlandsk valuta. Kontantpligten omfatter alene danske kroner.

 

Kontantpligten omfatter alene danske kroner. Det betyder, at butikker og andre betalingsmodtagere i tidsrummet 06.00 til 22.00 er forpligtet til at tage imod danske kroner i kontanter. I en række områder gælder pligten kun til kl. 20.00. Pligten gælder, når der er tale om betjent salg i en fysisk butik, hvor butikken også tager imod betalingskort eller mobilbetalinger.

Kontantpligten gælder således ikke udenlandsk valuta. Hvis man vælger at tage imod udenlandsk valuta, er det vigtigt at gøre kunden opmærksom på, hvilken kurs der afregnes til, hvis ikke prisen i euro er særskilt oplyst. 

Det er desuden særdeles vigtigt at være opmærksom, på, at der gælder et forbud mod 500-eurosedler. Forbuddet betyder, at 500-eurosedler ikke må anvendes, herunder udleveres, indleveres, veksles, bruges som betalingsmiddel eller overdrages, i Danmark.

Reglen om forbuddet mod 500-eurosedler fremgår af hvidvasklovens §6a og har været gældende i Danmark siden januar 2020.

Læs mere her:

Farvel til 500-eurosedlen

Kontantforbuddet nedsættes til 20.000 kr. – kontantpligten fastholdes

Betalinger i fysisk handel – regler og råd

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil