{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
En ny opgørelse fra Center For Ejerlede Virksomheder ved CBS viser, at der er over 200.000 børn af danske ejerledere. De er potentielt kommende ejere- og ledere af tusindvis af familieejede virksomheder i hele Danmark.
30. august 2022
Ifølge Center For Ejerledede Virksomheder på Copenhagen Business School (CBS) viser forskningen, at børn af ejerledere har et særligt potentiale for at drive virksomhed. Det er tidligere blevet kortlagt, at en voksende andel af de danske ejerledere er aldrende hvilket skubber spørgsmålet om de familie- og ejerledede virksomheders fremtid tættere på.
En helt ny kortlægning foretaget af CBS viser, at der er omkring 228.000 sønner og døtre i alderen 15 til 50 år som står bag de danske ejerledede. De er alle sammen potentielt fremtidige ejere og ledere af tusindvis af danske familieejede virksomheder.
"Vi ved at alderen er ved at presse sig på mange steder. Generationsskifte til andre i familien er én af de måder ejerlederne kan vælge at trække sig tilbage og lade virksomheden fortsætte. Dog er rammevilkårene for generationsskifte af virksomheder i Danmark ikke tilfredsstillende, hvorfor mange enten afventer eller dropper det." udtaler politisk konsulent for familieejede virksomheder, Carl Andersen.
Siden 2015 har der været usikkerhed omkring hvordan virksomhederne korrekt skal værdiansættes i forbindelse med et generationsskifte. Tidligere var der retskrav på en skematisk værdiansættelse som sikrede forudberegnelighed, retssikkerhed og et kontrolleret likviditetsdræn fra virksomhederne. Nu har skattemyndighederne videre beføjelser til at foretage skønsmæssige værdiansættelser, hvilket skader dansk erhvervsliv mener Carl Andersen:
"Det er et stort ønske fra erhvervslivet at der kommer klarhed omkring beskatningen ved generationsskifte. Det er ikke for meget at forlange, at der er gennemsigtighed i den skat man skal betale. Derfor forventer vi også, at den arbejdsgruppe som skal se på skematisk værdiansættelse snart bliver nedsat af Skatteministeriet som lovet i Danmark Kan Mere 1 tilbage i januar 2022".- afslutter han.
Danmark har en generationsskiftebeskatning på 15 pct. af virksomhedernes værdi. Skatten betales af modtageren og finansierers typisk ved, at udtrække penge fra den generationsskiftede virksomhed. Samlet indbringer generationsskifteskatten 1,5-2,0 mia. kr. årligt til statskassen, som alternativt kunne være brugt på vækst, investeringer og udvikling i dansk erhvervsliv.
Læs mere om NextGen projektet hos Center For Ejerledede Virksomheder her.