; ;
Gemt

Spionagetruslen mod Danmark er markant – deltag i kursus

18. januar 2022

Danmark og danske virksomheder er et yndet mål for spionage fra fremmede stater. PET har for første gang nogensinde udgivet en rapport, der beskriver den markante spionagetrussel, som særligt kommer fra Rusland, Kina og Iran. Dansk Erhverv opfordrer alle danske virksomheder til at tage sig alvorligt i agt!

 

Spionagetruslen mod Danmark og danske virksomheder er i høj grad reel. Det viser tidligere afdækkede sager og PET’s første samlede vurdering af spionagetruslen mod Danmark. Det forhold, at PET har udgivet en sådan rapport, viser i høj grad, hvor alvorligt det står til. Der er derfor behov for, at alle danske virksomheder tager spionagetruslen alvorligt.

Ifølge PET kommer truslen særligt fra Rusland, Kina og Iran, som via efterretningsofficerer (spioner) i Danmark, der er her under dække af at være diplomater, søger at indhente viden eller påvirke beslutningstagere.

De fremmede efterretningstjeneste udnytter en række kanaler, som eksempelvis andre statslige myndigheder, organisationer, forskellige former for mellemmænd, såsom lobbyister, kriminelle netværk og private virksomheder. Det er ikke altid, at disse aktører er vidende om, at de i praksis bistår med at udøve efterretningsvirksomhed for en fremmed stat, herunder samarbejder med en fremmed efterretningstjeneste.

Selvom din virksomhed ikke selv er et mål for spionagevirksomhed, kan du risikere uvidende at blive stråmand, idet du måske er kunde eller leverandør hos en virksomhed eller det offentlige, som er det egentlige mål.

Læs hele rapporten fra PET her.

Læs hele nyheden her.

Dansk Erhverv afholder sammen med PET en kursusrække, hvor du kan blive klogere på spionagetruslen mod Danmark og danske virksomhed, og hvor du kan få redskaber til at undgå at blive offer for spionage.

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil