Gemt

Climate Award 2023: Jagten på årets mest klimavenlige hoteller er nu i gang

01. februar 2023

Nu skal landets klimavenlige hoteller og konferencecentre findes og hyldes. Climate Award 2023 er sat i gang, og igen i år afholdes det af Klimascore.com og Dansk Erhverv. Priserne måles efter den CO2-faktabaserede Klimascore udviklet af Klimascore.com med input fra Concito og DTU. Foruden at udpege regionale vindere i hele landet vil der i år også blive uddelt priser for årets mest klimavenlige hoteller på F&B, energi og vaskeri samt årets højdespringer. 

Danskerne og virksomheder efterspørger bæredygtige overnatninger og events, og landets mest klimavenlige hoteller skal nu kåres. Men hvem bliver årets mest klimavenlige? Kan sidste års vindere hos Clarion, Comwell og Scandic fortsætte med at blive i toppen af vinderkategorierne, og vil vi se hoteller tage store spring i at forbedre klimaaftrykket?  

Mange af hotellerne kan have lavet store forbedringer siden sidste år, fortæller René Jacobsen, der er adm. direktør hos Klimascore.com og validerer hotellernes klimadata og beregner resultaterne. Forbedringer kan bl.a. findes i indsatser i køkkenet, hos housekeeping eller i teknikrummet, og det hele påvirker det samlede klimaresultat for hotellet.  

“To ud af tre af deltagerne fra sidste års Climate Award har modtaget anbefalinger fra os, som jeg ved, at de har arbejdet med resten af året. Det bliver virkeligt spændende at se udviklingen fra sidste år,” siger René Jacobsen.  

Alle hoteller og konferencecentre kan tilmelde sig Climate Award 2023 via dette link. Der afholdes desuden to webinarer for deltagere, så de kan komme godt i gang den 7. februar og 28. februar. 

Nye kategorier i år  
Med Climate Award er alle hoteller og konferencecentre inviteret for samlet at vise, at vi som branche går forrest på klimafronten, samtidig med at man som deltager får afgørende indsigt i forretningen og mulighed for at åbne markedsføring og omkostningsbesparelser. 

I år er der tilføjet nye vinderkategorier til Climate Award bl.a. hvilket hotel, der er mest klimavenlige på hhv. food and beverage, energi samt vaskeri. De nye kategorier giver en ekstra dynamik, da flere hoteller har specialiseret sig inden for f.eks. mad eller energi og gør en ekstra indsats her. Den sidste nye vinderkategori er Årets Højdespringer, som er det hotel, der har gennemført den største CO2-reduktion per gæst siden året før. 

Hos Dansk Erhverv vækker det stor glæde, at der nu er tilføjet flere priser, som fokuser på bredden af klimaindsatsen i branchen.  

”Danmark har en styrkeposition inden for bæredygtige overnatninger og events. Det forspring skal vi udnytte, og med Climate Award hylder vi Danmarks mest klimavenlige hoteller og konferencecentre i alle dele af landet – og nu også i kategorier, der sikrer bredden i branchen. Det er vigtigt, at vi anerkender alle hoteller, der gør en stor klimaindsats, uanset om man lige er startet på sin klimarejse eller har været i gang i mange år. Særligt glæder Best New Comer og Bedste Højdespringer mig, fordi vi her hylder de virksomheder, der er i starten af deres rejse,” fortæller Lars Ramme Nielsen, der er markedschef for turisme, oplevelse og kultur i Dansk Erhverv. 

Hotelbranchen viser vejen for den grønne omstilling 
Sidste år så vi, at de førende hoteller og konferencecentre i branchen er blevet endnu bedre end sidste år. Det bedste CO2- aftryk per gæst per dag blev 35,0 kg CO2, hvilket er en forbedring på 2 pct. i forhold til 2021. Samlet har de førende hoteller reduceret med 2.275 tons CO2. Det svarer til 6,7 millioner km kørsel i bil.  

Resultater fra sidste år viste, at på mere end 34 hoteller opholder man sig nu mere klimavenligt end hjemme hos sig selv. Det er en stigning på 30 pct. i forhold til 2021 og er et kraftigt signal om, at branchen gør en stor indsats i at drive klimaindsatsen.

Climate Award 2023 vinderkategorier:

·    Hovedpræmie for hele Danmark 

·    København 

·    Aarhus 

·    Nordsjælland 

·    Sjælland og øer 

·    Fyn og øer 

·    Nordjylland 

·    Trekantområdet 

·    Midtjylland 

·    Sønderjylland 

·    Årets bedste ’newcomer’  

·    Årets Højdespringer 

·    Bedste på F&B 

·    Bedste på Energi 

·    Bedste på Vaskeri  

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lasse Fridberg Bilstrup

Chefkonsulent