{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
10. april 2024
Diakonissestiftelsen bygger på et værdimæssigt fundament, som er forankret i diakonien, hvilket betyder ’tjeneste’. Det er hele fundamentet for måden, hvorpå Diakonissestiftelsen yder omsorg, pleje og velfærd med udgangspunkt i det enkelte menneskes behov og ressourcer. Og det er gennemsyrerende for hele tilgangen til mødet med omverdenen, hvilket kan mærkes på tværs af Diakonissestiftelsens mange forskellige velfærdstilbud, fortæller Anette Christoffersen, adm. direktør i Diakonissestiftelsen:
”Jeg tror, at man som studerende på vores uddannelser, som kunde i vores hjemmepleje, beboer på vores plejehjem, patient på vores hospice osv. tydeligt kan mærke, at vores faglighed bygger på medmenneskelighed og ordentlighed. Det er også noget, der kendetegner Diakonissestiftelsen som arbejdsplads og arbejdsfællesskab: Uanset om man er ansat eller frivillig, så kender og lever vi værdierne i hverdagen.”
Anette Christoffersens ledelsesfokus er i høj grad rettet mod at styrke og udvikle Diakonissestiftelsens værdisæt og ikke mindst den innovationskraft, som har kendetegnet Diakonissestiftelsen siden grundlæggelsen:
”Vores medarbejdere og frivillige er rygraden i den indsats, og jeg mærker et meget stort engagement i at sikre, at Diakonissestiftelsen er en moderne, proaktiv aktør både i de nære borger-relationer og i et større samfundsperspektiv”
Fremtidens velfærdssamfund
Samtidig er velfærdssamfundet udfordret på den lange bange, og den problematik genkender de i Diakonissestiftelsen. Her møder Diakonissestiftelsen de samme udfordringer som mange andre velfærdsaktører i disse år, nemlig hvordan samfundet som helhed kan finde langtidsholdbare løsninger på, hvordan det øgede behov for velfærd dækkes:
”Der er et stort og fuldt berettiget fokus på kvaliteten af ydelserne fra borgernes side - samtidig med at økonomien er udfordret. Når vi som privat leverandør skal træde ind og levere løsninger, har vi brug for mere strømlinede og gennemsigtige vilkår i vores samarbejde med det offentlige. Det mangler vi desværre i dag. Det er en barriere for udviklingen af et bæredygtigt velfærdssamfund, og det skal vi som institutionelle aktører - hele vejen rundt om bordet – prioritere at få gjort op med”, pointerer Anette Christoffersen.
Udover de strukturelle udfordringer peger Anette Christoffersen på tre ting, som hun mener bør være sigtepunkter for alle, der arbejder med velfærdsopgaver. Først og fremmest, at vi aldrig må miste fokus på kvalitet:
”Vi har et unikt velfærdssystem i Danmark, hvor personalets faglighed og engagement er den helt afgørende ressource. Derfor er det vigtigt at værne om vores medarbejdere, for det er dém, som giver den enkelte borger en oplevelse af kvalitet, tryghed og tillid i mødet med velfærdssamfundet.
For det andet peger Anette på, at der på tværs af velfærdssamfundet gerne skal kunne leveres mere individuelt tilpassede velfærdsløsninger. Der er her et behov for at både de private og offentlige leverandører skal kunne tilbyde langt mere fleksibilitet i indsatsen for den enkelte borger.
Afslutningsvis understreger Anette Christoffersen, at overgangene er vigtige at have fokus på i alle velfærdstilbud:
”Det bør være en fælles bestræbelse at sikre kontinuitet og sammenhæng, så man som borger oplever et løsningsorienteret samarbejde fra alle aktørers side. Om man går fra kommune til friplejehjem, fra et offentligt hospital til et non-profit drevet hospice osv.: De gode velfærdsløsninger, der skaber værdi for det enkelte menneske, må ikke drukne i omstændelige og unødigt bureaukratiske processer, procedurer og protokoller.”
Om Anette Christoffersen
Anette Christoffersen er uddannet cand.mag., født i 1966.
Hun kom til Diakonissestiftelsen fra en stilling som direktør hos Lev – livet med udviklingshandicap og har tidligere være direktør i Røde Kors, Forbrugerrådet Tænk, Dansk Flygtningehjælp og Danish Demining Group.
Hun har været adm. direktør i Diakonissestiftelsen siden 1. april 2023.
Anette Christoffersen har netop overtaget formandsposten i Dansk Erhvervs Velfærdspolitiske Udvalg, efter at Malene Størup fra Fonden Mariehjemmene har skiftet job.
Diakonissestiftelsen blev stiftet for mere end 150 år siden og er i dag en af Danmarks førende velfærdsaktører.
De har hovedsæde i smukke bygninger på Peter Bangs Vej på Frederiksberg, ligesom de har et plejehjem og bofællesskab i Gentofte Kommune ned mod Gentofte sø.
Diakonissestiftelsen beskæftiger i dag ca. 400 ansatte.