; ;
Gemt

500.000 elbiler er en god start

30. september 2020

Eldrup-Kommissionens rapport er offentliggjort, og den har modtaget meget forskellige tilbagemeldinger fra de forskellige aktører i Danmark. Vi venter stadig på anden og sidste del, hvor anbefalingerne til fremtidens ladeinfrastruktur fremlægges.

Dansk Erhverv ser umiddelbart positivt på regeringens udspil: ”500.000 elbiler er et fornuftigt mål, der kan opgraderes, når der kommer flere, bedre og billigere modeller på markedet,” fortæller Jesper Højte Stenbæk, fagchef for transport og infrastruktur.

“Dansk Erhverv tager også positivt mod forslaget om øget iblanding af biobrændstof på tankstationerne. Vi minder blot om, at det skal være den rigtige slags biobrændstof, og at vi skal afbalancere markedsprisen med udlandet, så vi ikke eksporterer CO2-udslippet til udlandet via grænsehandel,” fortsætter han.

Dansk Erhverv vil studere forslaget om en kilometerafgift på lastbiler: ”Vi bliver nødt til at nærstudere forslaget, før vi tager stilling. Der er både konkurrenceevne, balancen mellem land og by, hvad provenuet skal bruges til, samt ikke mindst de administrative omkostninger ved opkrævningen at vurdere, før vi kan tage endelig stilling,” afslutter Jesper Højte Stenbæk.

Kontakt

Transport

Jesper Højte Stenbæk

Fagchef for transport og infrastruktur
Medarbejderprofil