Presse og nyheder
Søg i alle vores nyheder, artikler og pressemeddelelser
04. november 2025
I 2024 blev det i EU besluttet at udfase samtlige godkendte røgaromaer, som anvendes til at give fødevarer en røget smag. Beslutningen blev truffet, efter a...
03. november 2025
Fra juli 2025 er temperaturkravene for nedkøling og varmholdelse af varmebehandlede fødevarer ændret. De nye grænser følger beregningerne i værktøjet Sikre ...
22. oktober 2025
EU-Kommissionen har fremlagt et nyt forslag til EUDR-forordningen, der kan give afgørende lempelser og en delvis udskydelse for virksomheder. Dansk Erhverv ...
08. oktober 2025
EU har med et opdateret affaldsrammedirektiv indført bindende mål for reduktion af madspild. Spisesteder, detailhandel og andre fødevareled skal reducere ma...
08. oktober 2025
Efter lang tids pres fra bl.a. BKD og Dansk Erhverv fremlægger Fødevareministeren nu forslag til, hvordan den nuværende sanktionspraksis ved fund af visse f...
06. oktober 2025
Fra 1. juli 2026 skærpes EU’s regler for Listeria i spiseklare fødevarer. Kravet om fravær af bakterien udvides til hele produktets holdbarhedsperiode, medm...
10. september 2025
EU reviderede i oktober 2023 grænseværdierne for, hvor meget nitrit der må tilsættes kødprodukter. Som følge af opdaterede EU-regler ændres de danske regler...
21. august 2025
Fødevareminister Jacob Jensen har besluttet at give gebyrbesparelser på ca. 50 mio. årligt på området for fødevarer, landbrug og fiskeri. Besparelserne komm...
11. august 2025
Der er i øjeblikket stor lovgivningsaktivitet på området for fødevarekontaktmaterialer (FKM). Det gælder både for plast, keramik og andre materialer samt fo...
05. august 2025
Fra september til december 2025 gennemfører Fødevarestyrelsen en landsdækkende kontrolkampagne af mærkning ved onlinesalg af færdigpakkede fødevarer. Målet ...
Pressekontakt