Gemt
Presse og Nyheder

Nye regler om tilsætning af visse stoffer

I juli trådte en ny bekendtgørelse om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler til fødevarer i kraft.

Nyhed

Dansk Erhverv | FØDEVARER - 27. JULI 2018

Den nye bekendtgørelse nr. 549 af 28. maj 2018 om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler erstatter den tidligere bekendtgørelse fra 2017.

Baggrunden for ændringerne i bekendtgørelsen er, at den skulle opdateres med de nye generelle tilladelser og godkendelser, der er givet siden sidste gang, bekendtgørelsen blev opdateret.

Det drejer sig om følgende ændringer:

  • Der er foretaget en sproglig ændring i den første kategori i bilag 1, som specificerer, at den generelle tilladelse omfatter både ikke-alkoholholdige drikkevarer med aroma tilsat koffein (op til 15 mg pr. 100 ml), samt ikke-alkoholholdige drikkevarer uden tilsat koffein.
  • I samme kategori er det nu tilladt at tilsætte 370 mg L-Isoleucin og 370 mg L-Valin pr. 100 ml, når disse tilsættes sammen med 700 mg L-Leucin. 
  • Der er tilføjet en ny produktkategori i bilag 1 ”Kiks, småkager og lignende”, hvor det er tilladt at tilsætte 1188 mg L-Leucin pr. 100 g, 156 mg L-Isoleucin pr. 100 g og 63 mg L-Valin pr. 100 g.
  • Det tilladte indhold af curcumin i kosttilskud hæves til 210 mg pr. anbefalet daglig dosis.
  • Stoffet quercetin tilføjes kategorien ”Kosttilskud” med et niveau på 28 mg pr. anbefalet daglig dosis.
  • Stoffet L-Alanyl-L-Glutamine, der tidligere var tilladt i elektrolytdrikke, er udgået af bekendtgørelsen, fordi det i stedet skal optages på fællesskabslisten over godkendte novel foods i kategorien ”Drinks intended to meet the expenditure of intense muscular effort especially for sportsmen”.
  • Der er tilføjet en definition af ordet ”smagsvariant” i § 2, nr. 4. Med definitionen præciseres det desuden, hvornår der i henhold til betalingsbekendtgørelsen opkræves reduceret sagsbehandlingsgebyr for smagsvarianter.
  • Der er sket en præcisering i bilag 3, så oplysninger til brug for anmeldelse også omfatter smagsvarianter.


Se den nye bekendtgørelse her: Bekendtgørelse om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler til fødevarer

Kontakt os

Handel

Saoirse McKeever Eriksen

Fødevarekonsulent
Handel

Jeppe Rønnebæk Kongsbak

Chefkonsulent
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.