; ;
Gemt

Administration

Få gode råd fra kommunaldirektør i Ishøj Kommune, Kåre Svarre Jacobsen, som er glad for fleksibiliteten i at kunne hente kompetencer udefra til afgrænsede opgaver. 31,2 pct. af Ishøj Kommunes forbrug inden for administration foretages gennem private leverandører.

Nyhed

DANSK ERHVERV | BUDGETFORHANDLINGER - 4. SEPTEMBER 2018

”En stor del af vores konkurrenceudsættelse handler om, at vi er en lille kommune, der helt pragmatisk er nødt til at hente kompetencer udefra til at varetage opgaver eller dele af opgaver. Det kan være ift. indkøb eller advokatbistand. Vi er i færd med at opkvalificere vores indkøb, så vi får det bedste og billigste. Vi skal være klædt godt på til at sende opgaver i udbud, og til selv at byde ind med kontrolbud. Vi oplever, at det er givet godt ud selv at have kompetencerne i huset – simpelthen for at kvalificere udbuddet,” siger Kåre Svarre Jacobsen, kommunaldirektør i Ishøj Kommune.

”Der er meget hentet ved at gå sammen med andre kommuner og lave fællesudbud ud fra et større volumen,” tilføjer han.

Kommunaldirektørens gode råd

  1. Kvalificer bestillerfunktionen – hav kompetencerne in house.
  2. Beskriv udbuddet grundigt, så alt er inddraget i udbuddet og afsæt ressourcer til en tilkøbspulje til uforudsete opgaver.
  3. Overvej om blot en del af en opgave bør udbydes og gå gerne sammen med andre for at skabe volumen, fx ift. IT-indkøb.

Konkret gevinst

  • Opkvalificering af indkøb – bedre og billigere.


Dansk Erhverv står naturligvis til rådighed for en nærmere dialog om, hvordan I styrker konkurrenceudsættelsen i din kommune.

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil