; ;
Gemt

Alle fødevarevirksomheder oprettes i TRACES NT

30. marts 2021

Som følge af EU-bestemmelser skal alle autoriserede fødevarevirksomheder fremgå af virksomhedslisterne i TRACES NT (TRAde Control and Expert System New Technology).

TRACES NT bruges til import af økologiske produkter, plantesundhedserklæringer og certificeret træ, og fra den 14. december 2019 også til import af animalske produkter samt ikke-animalske fødevarer og foder under restriktion eller midlertidig øget importkontrol.

Derfor har Fødevarestyrelsen været i gang med at oprette alle autoriserede fødevarevirksomheder i TRACES NT, og arbejdet skulle nu være færdiggjort.

Det er fødevarevirksomheder opført på Fødevarestyrelsens Lister over autoriserede fødevarevirksomheder, som er blevet oprettet i systemet. De oprettede virksomhederne kan forvente at modtage en orienteringsmail fra TRACES NT.

Hvis din virksomhed ikke fremgår af listen Establishment Listings i TRACES NT på EU Kommissionens hjemmeside, kan man kontakte Fødevarestyrelsen på TRACES@fvst.dk.

Kontorvirksomheder der ejer og markedsfører fødevarer, men som ikke selv er fysisk involveret i fremstilling eller oplagring af fødevarer, skal ikke fremgå af Establishment Listings i TRACES NT.

Se nyheden Fødevarestyrelsen informerer om oprettelse af fødevarevirksomheder i TRACES NT på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Læs mere om TRACES NT på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Kontakt

Fødevarer

Krestine Greve

Chefkonsulent
Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer