Presse og Nyheder

Beskæftigelsesindsatsen halter i kommunerne

Regeringen præsenterede i dag tal for kommunernes evner til at få ledige hurtigst i job. Tallene er en klar indikation af, at det halter med den aktive beskæftigelsesindsats mange steder i landet, lyder det fra Dansk Erhverv.

Nyhed

Pressemeddelelse 2 november 2018

Ny rangliste fra beskæftigelsesministeriet over kommunernes beskæftigelsesindsats viser, at der er stor forskel på hvor gode kommunerne er til at få ledige i arbejde.

”Beskæftigelsesministerens rangliste er en indikation af, at der er for meget frihed under for lidt ansvar i de regler, som kommunerne er underlagt i beskæftigelsesindsatsen. Problemets omfang bliver ikke mindre af, at vi lige nu har et arbejdsmarked, hvor virksomheder hver dag opgiver at besætte ledige stillinger, fordi de ikke kan finde kvalificerede ansøgere,” siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv Peter Halkjær.

Hver fjerde af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder oplever tilbagevendende, at de får ansøgninger fra ledige, der reelt ikke er interesseret i jobbet, når det kommer til stykke. Det undergraver tilliden til systemet, når ledige på den måde selv afgør, om de står til rådighed for et job samtidig med, at de hæver dagpenge eller kontanthjælp, mener Dansk Erhverv.

”Vi har 107.000 værdifulde jobparate ledige. Det er alt for mange, når man tænker på, hvor gode jobmulighederne er. Selvom der er omtrent dobbelt så mange nyopslåede stillinger at søge pr. ledig, som der var for fem år siden, så falder ledighedsudviklingen kun svagt. Vi skal sætte turbo på at få flere i arbejde, især nu når vi har gode tider,” siger Peter Halkjær.

Kontakt os

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.