; ;
Gemt

Bilsalget faldt i august - lang vej igen for at indhente det tabte

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at bilsalget faldt med 4,2 pct. i august.

Nyhed

08. september 2020


Tirsdag offentliggjorde Danmarks Statistik tal, der viser at bilsalget faldt med 4,2 pct. i august.

Tilbagegangen i bilsalget kommer ovenpå fremgang de foregående 3 måneder. Tilbagegang i bilsalget i august kommer ovenpå, at der blev solgt ekstraordinært mange biler i juli. Det skyldes, at juli var præget af en ketchup-effekt efter danskerne har holdt igen med bilkøb i løbet af foråret pga. virusudbruddet.

Trods der igen er kommet gang i bilsalget, er der lang vej tilbage for at indhente det tabte. I året første otte måneder er der solgt 125.637 biler. Det er hele 20 pct. lavere end de tilsvarende måneder sidste år.

Det skyldes, at ved en økonomisk nedtur, hvor ledigheden stiger, bliver usikkerhed omkring den private økonomi. Når man er usikker omkring den private økonomi, er køb af ny bil et af de steder, man især holder igen. Måske kan man vente et år eller to med at udskifte bilen. Det samme så vi i forbindelse med finanskrisen. Tilsvarende vil en økonomisk nedtur gøre at erhvervslivet holder igen med investeringerne. Det samme ser vi altså også nu, hvor virusudbruddet har lagt en massiv dæmper på bilkøbene. Erhvervenes bilkøb er hele 31 pct. lavere end de tilsvarende måneder sidste år.

Men de seneste måneder har vi set bedring i de økonomiske nøgletal. Mange af de mennesker, der mistede jobbet i forbindelse med virusudbruddet har fundet nyt job. Antallet af ledige er faldet med knap 28.500 personer siden det så værst ud i juli måned. Det har formentlig givet lidt mere økonomisk tryghed til danskerne, at ledigheden igen er begyndt at dale. Det kan give forhåbninger om et godt bilsalg på denne side af sommerferien, hvor en del af det tabte kan indhentes.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil