; ;
Gemt

Bilsalget på vej mod stærkt 2018 til trods for svag udvikling i september

Danmarks Statistik har offentliggjort tal for udviklingen i bilsalget frem til og med september i år.

Nyhed

dagens økonomiske kommentar den 9. oktober 2018

De nyeste tal viser, at antallet af nyregistrerede biler i september endte på 14.900, når der tages højde for den normale sæsonudsving – det er 33 pct. færre end i august.

Faldet skyldes dog først og fremmest teknik, da der 1. september trådte nye regler i kraft for test af bilers brændstofforbrug. Det fremrykkede en del af bilsalget fra september til august, som også blev en måned med et rekordhøjt salg af biler. Omvendt blev salget i september så det lavere end man ellers kunne forvente.

Sammenligner man 3. kvartal med 2. kvartal ses det, at bilsalget korrigeret for sæsonudsving er faldet med 0,8 pct. Det peger isoleret set i retning af dæmpet privatforbrug i 3. kvartal.

I løbet af årets første 9 måneder blev der solgt 170.000 nye biler. Det er 1.550 biler flere end samme periode sidste år – svarende til en vækst på 1 pct. Der er med andre ord tegn på, at bilsalget i år bliver et af de stærkeste, vi har oplevet. Der er også mange familier, der i øjeblikket har gode privatøkonomiske forudsætninger for at købe ny bil. Beskæftigelsen er rekord høj, ledigheden er lav samtidig er der pæn reallønsfremgang herhjemme.