; ;
Gemt

BKD: Husk lønstigninger pr. 1. marts 2019

I Butiksoverenskomsten og Håndværkbagersoverenskomsten – samt en lang række andre overenskomster – sker der pr. 1. marts 2019 ændringer i løn og lønvilkår. Det betyder, at du skal regulere lønnen for dine overenskomstansatte medarbejdere, som aflønnes med minimallønnen.

Nyhed

I Butiksoverenskomsten og Håndværksoverenskomsten – samt en lang række andre overenskomster – sker der pr. 1. marts 2019 ændringer i løn og lønvilkår. Det betyder, at du skal regulere lønnen for dine overenskomstansatte medarbejdere, som aflønnes med minimallønnen. Har medarbejderen en højere løn end minimallønnen efter de nye satser, er du ikke forpligtet til at give medarbejderen en lønstigning som følge af, at satserne stiger.

Der er også en stigning i forskudttidstillæggene og i satsen for Fritvalgs Lønkonto.

Det er vigtigt, at du får reguleret medarbejderens løn, så den mindst svarer til den nye minimallønssats samt i øvrigt forskudttidstillæg og Fritvalgs Lønkonto. Herved undgår du at blive mødt med et krav om efterbetaling og en eventuel bod for brud på overenskomsten.

Bemærk, at du selv skal sørge for, at dine butiksmedarbejdere optjener Fritvalgs Lønkonto. Fritvalgs Lønkontoen er ikke en del af indbetalingerne til BKD’s Feriefond.

På Håndværksbageroverenskomsten skal du være opmærksom på, at der ikke er en Fritvalgs Lønkonto. Til gengæld stiger satsen for feriefridage pr. 1. marts 2019 til 5,5 % af den optjente løn.

Se satsreguleringerne pr. 1. marts 2019 her:

Kontakt

Ansættelsesret - Detail, industri og BL

Martin Svendsen

Chefkonsulent, advokat
Ansættelsesret - Detail, industri og BL

Amelia Callesen Zola

Advokat