Gemt
Presse og Nyheder

Brian Mikkelsen: Stærkt byrdeudspil fra regeringen

Regeringen har netop præsenteret et byrdeudspil, som vil fjerne en række administrative og økonomiske byrder fra erhvervslivet. Dansk Erhverv bakker op om udspillet.

Nyhed

Med regeringens byrdeudspil er der taget et vigtigt skridt i retning af bedre vilkår for erhvervslivet. Det følger samtidig op på regeringens målsætning om at fjerne byrder for 4 mia. kroner i perioden 2015 til 2020.

I Dansk Erhverv ser administrerende direktør Brian Mikkelsen positivt på udspillet.

”Der er alt for mange byrder for danske virksomheder. Derfor er det også rigtig godt, at regeringen nu fjerner nogle af dem. Langt de fleste virksomheder i Danmark er små og mellemstore virksomheder, som ofte er ved at drukne i bureaukratisk bøvl og administrative byrder. Det koster tid og gør ondt på bundlinjen, og det hæmmer den økonomiske vækst,” siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

”Regerings byrdeudspil er et skridt i den rigtige retning. I Dansk Erhverv har vi lavet et byrdekatalog, som lister 28 konkrete forslag til byrdelettelser. Nogle af forslagene imødekommes i regeringens udspil, og det er vi rigtig glade for. Vi ser frem til at samarbejde om endnu flere byrdelettelser til gavn for erhvervslivet og for Danmark,” siger han.

I Dansk Erhvervs byrdekatalog foreslås det blandt andet, at alle erhvervslivets energiafgifter harmoniseres, så de er på EU’s minimumssats, at arbejdsgiverperioden i sygedagpengeloven bliver reduceret og at der sker forenklinger på en lang række områder. Læs mere i byrdekataloget her.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.