; ;
Gemt

Bunden opgave for ny regering at få flere ledige i sving

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i maj faldt med 500 til 102.500. Det er godt, at ledigheden falder. Men den burde falde mere, lyder det fra Dansk Erhverv.

Nyhed

pressemeddelelse den 28. juni 2019

Antallet af ledige er for højt i forhold til hvor mange ubesatte stillinger, der er at søge. Aktuelt er der godt 22.000 ledige stillinger alene på Jobindex her til morgen. Derfor kan og skal ledigheden falde mere.

”Vi glæder os over, at flere er gået fra passiv til aktiv forsørgelse, men ledigheden burde falde mere. Det virker måske lidt paradoksalt, at beskæftigelsen stiger, mens antallet af ledige næsten står stille. Årsagen er, at arbejdsstyrken på grund af tidligere indgåede reformer og udenlandsk arbejdskraft er steget. Det er ærgerligt, at virksomhederne må opgive at finde kvalificerede medarbejdere til i titusindvis af stillinger. Det er en bunden opgave for den nye regering at få flere af de nuværende ledige i arbejde. Det er så også netop en af regeringens ambitioner,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv.

Mobilitet, uddannelse og konsekvens kan få flere ledige i arbejde
Peter Halkjær peger på, at der er en række faktorer, som kan medvirke til, at flere ledige går fra passiv til aktiv forsørgelse.

”Virksomheder oplever, at ansøgere takker nej til et job, selv om ansøgeren ikke umiddelbart har et andet job på hånden. Her er det vigtigt, at ledige i højere grad vælger virksomhederne til i stedet for at vælge virksomhederne fra. Også selv et nyt job kan indebære pendling og måske lidt andre opgaver, end man har erfaring med. Det kan så betyde, at der skal afvikles et AMU-kursus, før man kan komme i gang, eller at det er nødvendigt med et skub og en påmindelse fra a-kassen eller jobcenteret om, at der knytter sig en rådighedsforpligtigelse til det at modtage dagpenge eller kontanthjælp,” siger Peter Halkjær.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil