; ;
Gemt

Byudvikling og driftsopgaver

Få erfaringer og gode råd fra Mette Marcker Christiansen, chef for Miljø og Teknik i Halsnæs Kommune. Halsnæs Kommune har sendt 82,7 procent af de udbudsegnede opgaver i udbud.

Nyhed

DANSK ERHVERV | BUDGETFORHANDLINGER - 4. SEPTEMBER 2018

”I Halsnæs Kommune har hele området for arealpleje af kommunens arealer været udbudt. Vores egen Natur og Vej vandt udbuddet ud af en lille håndfuld udbud. Dette udbud er den primære forklaring på, at andelen af konkurrenceudsatte opgaver på drift er steget,” fortæller Mette Marcker Christiansen, chef for Miljø og Teknik, Halsnæs Kommune.

”Vi synes, det er sund fornuft med mellemrum at kontrollere, om vi betaler de rigtige priser. Vi udbyder både små og store opgaver; f.eks. vedligehold på veje, rottebekæmpelse og opgaver om vedligehold af bygninger. Når man udbyder en opgave, skal man have tydeliggjort, hvad opgaven går ud på. Det kan opleves besværligt at indhente flere tilbud ved mindre opgaver, men der er vores erfaring, at det er givet godt ud at lave skabeloner, der guider dig igennem, hvad du skal forholde dig til. Det giver en tryghed i processen og gør udbud overskuelige og tilgængelige. Vi har konkret haft et godt samarbejde mellem vores indkøbsrådgivere og fagområdet. Det har gjort det nemt at gå mere systematisk til værks,” siger Mette Marcker Christiansen.

Gode råd fra chefen for Miljø og Teknik

  1. Gør udbud let og tilgængeligt med gennemarbejdede skabeloner, der guider dig igennem, hvad du skal forholde dig til i et udbud, og som tilbyder standarder til afslag osv. Det giver tryghed i processen.
  2. Vær helt skarp på, hvad I skal bruge den eksterne leverandør til. Beskriv jeres fokus, ønske til omfang mv.
  3. Instruer jeres eksterne samarbejdspartner i, at borgerne vil opleve, at de repræsenterer kommunen.

Konkrete gevinster

  • Forberedelse til udbud gør, at opgaven bliver konkret defineret.
  • Mulighed for besparelse, men det afhænger meget af opgaven.

Dansk Erhverv står naturligvis til rådighed for en nærmere dialog om, hvordan I styrker konkurrenceudsættelsen i din kommune.

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil